Tekmovalna žirija

Radovan Vlatković, Hrvaška

Radovan Vlatković je kot solist, studijski glasbenik in učitelj, ki si prizadeva za popularizacijo roga, prepotoval svet. 

Prejel je številne nagrade, vključno z nagrado Premio Ancona leta 1979 in prvo nagrado na Mednarodnem glasbenem tekmovanju ARD v Münchnu leta 1983, ki je bila prvič po štirinajstih letih podeljena hornistu.

Od leta 1982 do leta 1990 je igral prvi rog v Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin (Simfoničnem orkestru Berlinskega radia, danes Deutsches Symphonie-Orchester Berlin [Nemški simfonični orkester v Berlinu]) pod taktirko maestrov Riccarda Chaillyja in Vladimirja Aškenazija. Med letoma 1992 in 1998 je bil profesor za rog na Visoki šoli za glasbo v Stuttgartu. Leta 1998 je postal profesor za rog na slovitem salzburškem Mozarteumu. Od leta 2000 vodi katedro za rog “Canon” na Visoki šoli za glasbo kraljice Sofije v Madridu.

Kot solist je nastopal s številnimi simfoničnimi in komornimi orkestri, vključno s Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia), Radio-Sinfonieorchester Stuttgart des SWR (Stuttgartskim radijskim orkestrom), Deutsches Symphonie-Orchester Berlin (Nemškim simfoničnim orkestrom v Berlinu), Münchener Kammerorchester (Münchenskim komornim orkestrom), BBC Symphony Orchestra (Simfoničnim orkestrom BBC), City of Birmingham Symphony Orchestra (Simfoničnim orkestrom iz Birminghama), Academy of St Martin in the Fields (Orkestrom Akademije Saint Martin in the Fields), Mozarteumorchester Salzburg (Orkestrom Mozarteum iz Salzburga), orkestri iz Berna, Basla in Züricha, orkestroma iz Lyona in Strasbourga, NHK Symphony Orchestra (Simfoničnim orkestrom NHK) in Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra (Tokijskim metropolitanskim simfoničnim orkestrom).

Redno nastopa z Andrásom Schiffom, Heinzom Holligerjem, Elmarjem Schmidom in Klausom Thunemannom. Kot komorni glasbenik je zelo iskan in je med drugim nastopil na festivalu Lockenhaus Gidona Kremerja, Decembrskih večerih Svjatoslava Rihterja v Moskvi, glasbenem festivalu Olega Kagana in Natalie Gutman v Kreuthu ter festivalih Andrása Schiffa v Mondseeju, Vicenzi in Ittingenu.