Projekt #synergy

Festival Ljubljana je partner v projektu z naslovom #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans, ki je bil izbran na podlagi razpisa izvajalske agencije EACEA 39/2019, ki pokriva področje projektov kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu.

Vodilni partner Don Branko Sbutega Foundation (Kotor, Črna Gora) je s projektom #synergy kandidiral in pridobil evropska sredstva iz nadnacionalnega programa Evropske Unije Ustvarjalna Evropa (Creative Europe), ki je vodilni in edini instrument Evropske unije namenjen podpori evropskega kulturnega in ustvarjalnih sektorjev.

Projekt #synergy povezuje šest pomembnih umetniških glasbenih festivalov Zahodnega Balkana in EU –  DBS Foundation (ČG), Dubrovnik Summer Festival (HR),  Belgrade Summer Festival  (SRB), Festival Ljubljana (SLO), Festival Vox Baroque  (AL), Kosovo Chopin Association  (XK) in poteka od 1.3.2021 do 31.12.2023. Cilj projekta je povečati zmogljivost klasične glasbene industrije na območju Zahodnega Balkana, z nadnacionalnim in mednarodnim delovanjem, z ustvarjanjem priložnosti za razvoj novih spretnosti ter pridobivanjem strokovnih izkušenj in strokovnega znanja kulturnih strokovnjakov, skladateljev in izvajalcev. #synergy poudarja potrebo po sodelovanju med Zahodnim Balkanom in državami EU na področju klasične sodobne glasbe, kar bo privedlo do večjega priznavanja tega pomembnega obrobnega sektorja CCI na evropski ravni.

Vabimo vas, da si več o projektu in dejavnostih ogledate na spletni strani projekta.