Dostopnost za gibalno ovirane

DOSTOPNOST ZA GIBALNO OVIRANE

POLETNO GLEDALIŠČE

V Poletnem gledališču Križank so za dogodke v sklopu Ljubljana Festivala na voljo štiri brezplačna mesta za uporabnike invalidskih vozičkov. Zraven je tudi prostor s sedišči, namenjen za njihove spremljevalce na stolpu levo (sedišča so 3. cenovne kategorije, z delnim pogledom na oder, pokrita so s streho). Spremljevalci morajo vstopnico kupiti.

SLOVENSKA FILHARMONIJA (Dvorana Marjana Kozine in  Slavka Osterca)

Težje gibalno oviranim osebam je omogočen brezplačen obisk prireditev. Vstop z invalidskim vozičkom jim bo omogočil varnostnik. 

Dvorana nudi na prireditev dve brezplačni invalidski mesti v zadnjih vrstah parterja. Ob invalidskem mestu sta rezervirani tudi dve mesti za spremljevalce (spremljevalci morajo vstopnico kupiti).

CANKARJEV DOM (GALLUSOVA DVORANA)

Za prireditve v sklopu Ljubljana Festivala so na voljo štiri brezplačna invalidska mesta na 1. balkonu Gallusove dvorane – pri vhodu A2. Zraven so rezervirana tudi štiri mesta za spremljevalce takoj pod prostorom za invalide – vhod A2, 3. vrsta (sedeži 7–10).Uporabniki invalidskih vozičkov se o razpoložljivosti in rezervaciji invalidskih mest pozanimajo na telefonski številki +386 (0)1/241 60 28 ali na elektronskem naslovu blagajna@ljubljanafestival.si