Tekmovalna žirija

Andreas Martin Hofmeir, Nemčija

Andreas Martin Hofmeir je profesor na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Je ustanovitelj priljubljene glasbene skupine LaBrassBanda ter uspešno nastopa v kabaretu in kot klasični tubist. Kulturni program družbe BASF se je njegovemu raznovrstnemu umetniškemu delu poklonil s Portretom umetnika leta 2018.
Študiral je v Berlinu (D. Unkrodt), Stockholmu (M. Lind) in Hannovru (J. Björn-Larsen). Hofmeir je zmagal na uglednem Mednarodnem tekmovanju tubistov mesta Porcia ter prejel nagrado na Nemškem glasbenem tekmovanju v Berlinu in nagrado ECHO Klassik kot instrumentalist leta 2013. Slednjo je dobil kot prvi tubist v zgodovini tekmovanj.
Hofmeir je prejemnik štipendije orkestrskih akademij berlinskih in münchenskih filharmonikov ter je med drugim igral skupaj z Wiener Philharmoniker (Dunajskimi filharmoniki), Gewandhausorchester Leipzig (Gewandhaus orkestrom Leipzig) in Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia). Kot solist je nastopal z Münchner Philharmoniker (Münchenskimi filharmoniki), Bremer Philharmoniker (Bremenskimi filharmoniki), Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin (Radijskim simfoničnim orkestrom iz Berlina), NDR Radiophilharmonie (Radijskim filharmoničnim orkestrom NDR) in številnimi drugimi. Nastopal je tudi na znanih glasbenih festivalih, na primer Glasbenem festivalu dežele Schleswig-Holstein, Festivalu v Ludwigsburgu (Ludwigsburger Schlossfestspiele), festivalu Brandenburški poletni koncerti in Festivalu Euroclassic ter napolnil dvorani Berlin in Kölner Philharmonie (Berlinske in Kölnske filharmonije).
Poleg tega, da ustvarja kot klasični glasbenik, Hofmeir že več kot dvajset let nastopa tudi kot kabaretni ustvarjalec, med drugim kot igralec in avtor besedil za glasbeno kabaretno skupino Star Fours ter besedno kabaretno skupino Die Qualkommission, s katero je prejel številne nagrade.