Kvartet flavt Con gaio
Giulio Greci, violina

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

2. december 2021
19.00
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni Križank.

Kvartet flavt Con gaio
Annemarie Glavič, Jana Rumpf, Polona Šuligoj, Maruša Alegro, flavte

Giulio Greci, violina
Sae Lee, klavir

Na sporedu:
W. A. Mozart, prir. F. Michael: Divertimento, K. 136
J. Lauber: Slike s Korzike, op. 54
E. Bozza: Tri skladbe za štiri flavte
***
S. Prokofjev: Sonata za violino in klavir št. 2 v D-duru, op. 94bis
E. Ysaÿe: Capriccio po Saint-Saënsovi etudi v obliki valčka (op. 52, št. 6)

Članice Kvarteta flavt Con gaio so flavtistke iz različnih koncev Slovenije, Annemarie Glavič, Jana Rumpf, Polona Šuligoj in Maruša Alegro, študentke na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki jih združuje veselje do skupnega muziciranja. Zasedba deluje od leta 2020 pod mentorskim vodstvom profesorice Karoline Šantl Zupan.  Članice kvarteta, ki svoj program rade popestrijo z različki flavt, kot so pikolo, alt in bas flavta, so prvonagrajenke letošnjega Tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije Temsig v kategoriji komornih skupin s pihali.

Giulio Greci je študiral na Konservatoriju Jacopa Tomadinija v Vidmu in na ljubljanski Akademiji za glasbo pod vodstvom Vasilija Meljnikova, trenutno pa študij nadaljuje na konservatoriju v Amsterdamu pod vodstvom Ilye Gruberta in na akademiji W. Stauffer v Cremoni, kamor ga je povabil Salvatore Accardo. Udeležil se je številnih mojstrskih tečajev, ki so jih vodili priznani učitelji, kot so Stefan Milenković, Roman Simović, Gordan Nikolić, Lukas Hagen in Igor Vološin. Na mednarodnih tekmovanjih je večkrat osvojil prvo mesto, med drugim na nacionalnem tekmovanju Temsig in Mladih virtuozih v Zagrebu leta 2021, kjer so mu podelili nagrado za skupno prvo mesto. V letih 2016, 2017 in 2018 je bil izbran za koncertnega mojstra nacionalnega orkestra italijanskih konservatorijev, s katerim je igral v številnih opernih gledališčih in na prizoriščih, kot so operno gledališče Petruzzelli v Bariju, veronska Arena, italijansko veleposlaništvo na Dunaju, gledališče Maggio Fiorentio v Firencah in festival Ravello. Nastopil je tudi kot solist z orkestrom videmskega konservatorija in orkestrom AUDiMuS, rad pa igra v komornih skupinah, kot sta duet Greci-Fusi in kvintet Florestan.

Sae Lee je diplomirala na tokijski univerzi Toho Gakuen, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiku Nakajimu in Ecuku Tazakiju. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Città di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Trenutno je zaposlena na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Pomembne informacije

Splošni pogoji