PAKET POLETNIH RITMOV

24. 04. 2024

Za obiskovalce prireditev Festivala Ljubljana smo pripravili ekskluzivni paket, z nakupom katerega boste z eno vstopnico lahko prisluhnili kar štirim nepozabnim koncertom – Arturo O’Farrill & Afro Latin Jazz Orchestra, Margareth Menezes, The Chick Corea Symphony Tribute Ritmo ter Zappa Day in Ljubljana. Enotno vstopnico prve kategorije za vse štiri koncerte, ki bodo potekali v ambientu Poletnega gledališča Križank, lahko dobite po neverjetni akcijski ceni 99 evrov.

Pianist Arturo O’Farrill je vodja Afro Latin Jazz Orchestra, ustanovljenega leta 2002, s katerim je dobil sedem grammyjev, zadnjega lani za album Fandango at the Wall in New York v kategoriji najboljši latin-jazz album. Tokrat bomo 30. junija z 18-člansko zasedbo big banda doživeli njihov prvi nastop v Sloveniji in edinega v Evropi. Margareth Menezes je umetnica v nenehnem razvoju in gibanju. V svojih pesmih ostaja zvesta svojim koreninam ter združuje elemente afriške, brazilske in popularne glasbe v privlačno mešanico, imenovano brazilski afropop. Ta slog je glasbenica popeljala v 30 držav na štirih celinah. Svojo različico afropopa bo 21. julija pripeljala tudi v Križanke.

ADDA Simfònica Alicante bo 23. julija izvedel skladbe Chicka Coree. Španski orkester in dirigent Josep Vicent sta bila letos s svojo zgoščenko glasbe jazz pianista in skladatelja nominirana tako za nagrado grammy kot latin grammy. Na odru se jim bodo pridružili Trio Emilio Solla, flamenko pevec in saksofonist Antonio Lizana, trobentač David Pastor ter kubansko-ameriški saksofonist in klarinetist Paquito D‘Rivera. Kontroverzni ameriški skladatelj, rock glasbenik, kitarist in pevec Frank Zappa je bil avtor slogovno zelo raznolike glasbe. Njegov opus bosta 19. avgusta z interpretativno globino predstavila uveljavljena zasedba Ensemble Dissonance in maestro Jonathan Stockhammer. V vlogi kitarista se jima bo pridružil Vlatko Stefanovski, pevski solist bo vokalist Blaž Šef.


Ena vstopnica velja za vse štiri koncerte, zato jo skrbno shranite:

Arturo O’Farrill & Afro Latin Jazz Orchestra (30. 6.)
Margareth Menezes (21. 7.)
The Chick Corea Symphony Tribute Ritmo (23. 7.)
Zappa Day in Ljubljana (19. 8.)

Obveščamo vas, da bodo na koncertu Margareth Menezes stojišča, na ostalih treh koncertih pa sedišča.