ŽELJKO LUČIĆ, bariton; EVELIN NOVAK, sopran

Koncert opernih arij

16. julij 2015
21.00
Cankarjev dom
39, 34, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

ŽELJKO LUČIĆ, bariton

EVELIN NOVAK, sopran

Dirigent: Ivan Repušić
Orkester Slovenske filharmonije

Program

G. VERDI: Uvertura k operi Nabucco
G. VERDI: Arija Nabucca iz 4. dejanja opere Nabucco
G. VERDI: Arija Violete iz 1. dejanja opera La Traviata
G. VERDI: Arija Macbetha iz 4. dejanja opere Macbeth  
G. VERDI: Plesi iz 3. dejanja opere Otello
G. VERDI: Duet Gilde in Rigoletta iz 2. dejanja opere Rigoletto
R. LEONCAVALLO: Prolog iz opere Glumači
G. PUCCINI: Intermezzo iz opere Manon Lescaut
U. GIORDANO: Arija Gérarda iz 3. dejanja opere Andrea Chénier
G. VERDI: Arija Helene iz 5. dejanja opere Sicilijanske večernice
G. VERDI: Uvertura k operi Sicilijanske večernice
G. VERDI: Arija Rigoletta iz 2. dejanja opere Rigoletto

Nova zvezda na opernem nebu, srbski baritonist Željko Lučić, je danes eden najbolj iskanih umetnikov zlasti kot pevec v Verdijevih operah. Rojen je bil v Zrenjaninu in je študiral solopetje pri Biserki Cvejić ter po angažmajih v srbskih opernih hišah zmagal na Mednarodnem tekmovanju solopevcev Francisco Viñas v Barceloni. Sledil je angažma v frankfurtski Operi, nato pa bliskovit vzpon v pomembne evropske in ameriške operne hiše. Slavni dirigent Daniele Gatti je dejal, da je Željko Lučić ob Diani Damrau in Piotru Beczalu sinonim za današnjega Verdija.

Lučićev urnik je za prihodnjo sezono izjemno bogat: umetnik bo pel v pomembnih baritonskih vlogah Verdijevih, Puccinijevih in Wagnerjevih oper v Kraljevi operni hiši Covent Garden, operni hiši v Frankfurtu, milanski La Scali, Metropolitanski operi v New Yorku, dresdenski operni hiši Semperoper, Državni operni hiši v Münchnu, Züriški operni hiši, na salzburških Slavnostnih igrah, v dunajski Državni operi, pariški Operi in Tokiu. Dirigirali mu bodo najboljši svetovni operni dirigenti, med njimi Daniel Barenboim, Marco Armiliato, Christian Tielemann, Daniele Gatti, Gustavo Dudamel, Riccardo Muti in drugi.

Evelin Novak je bila s šestnajstimi leti najmlajša študentka na Glasbeni akademiji v Gradcu, dve leti pozneje je začela študirati pri Dunji Vejzović, kjer je leta 2008 diplomirala. Zdaj je članica Državne opere v Berlinu, kamor jo je povabil Daniel Barenboim.

Ivan Repušić je priljubljen gost nemških opernih hiš, je šef dirigent Zadarskega komornega orkestra in izredni profesor na Umetniški akademiji v Splitu.


Pri sočasnem nakupu vstopnic za koncert Željka Lučića in Elīne Garanča vam priznamo 30-odstotni popust za celotni znesek.

Video

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji