Vse najboljše, Ludwig!

Večer klavirskih sonat s Tatjano Ognjanovič

16. december 2020
19.30
Facebook profil Festivala Ljubljana
Brezplačen ogled

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačni ogled koncerta je možen na Facebook profilu Festivala Ljubljana v sredo, 16. decembra, ob 19.30 uri. Programski list je na voljo tukaj.

Vse imetnike vstopnic obveščamo, da je možno vračilo kupnine. Več informacij tukaj.

Program:
L. van Beethoven:
Sonata št. 30 v E-duru, op. 109
Sonata št. 31 v As-duru, op. 110
Sonata št. 32 v c-molu, op. 111

Letos slavimo 250. obletnico rojstva velikega skladatelja Ludwiga van Beethovna, zato se mu ob njegovem rojstnem dnevu poklanjamo s koncertom klavirskih sonat v izvedbi pianistke Tatjane Ognjanovič. Tatjano je od prvih klavirskih korakov pri štirih letih do vpisa na akademijo vodila prof. Darinka Bernetič. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je študirala pod mentorstvom Dubravke Tomšič Srebotnjak, kjer je končala diplomski in specialistični študij. Sledila so leta izpopolnjevanja pri Hansu Petermandlu  in Viktorju Meržanovu ter nagrade na klavirskih tekmovanjih v Zagrebu, Portu, Valenciji, Jaenu in Atenah. Nastopila je na številnih mednarodnih festivalih in koncertirala v petnajstih evropskih državah od Portugalske do Rusije, gostovala pa je tudi v ZDA, Maleziji in Singapurju. Njen repertoar obsega vse od baročne do najsodobnejše glasbe ter prvih izvedb slovenskih skladateljev. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani redno poučuje od leta 1993, bila je članica več strokovnih žirij na mednarodnih klavirskih tekmovanjih v Avstriji, med drugim na Beethovnovem tekmovanju leta 2005 na Dunaju. Poleg samostojnih recitalov je z različnimi orkestri in dirigenti izvajala klavirske koncerte Mozarta, Beethovna, Mendelssohna, Schumanna, Rahmaninova, Skrjabina, Prokofjeva, Gershwina in Štuheca.

V poklon skladatelju, ki je namenil posebno pozornost prav klavirju, bo 16. decembra, natanko na njegov 250. rojstni dan, izvedla Sonato št. 30 v E-duru ter Sonati št. 31 v As-duru in 32 v c-molu. Dodaten pomen pa koncertnemu večeru zagotavlja dejstvo, da je Tatjana med drugim trikratna prejemnica posebne nagrade za najboljšo izvedbo Beethovnove sonate.

Pomembne informacije

Splošni pogoji