Vse imetnike vstopnic za uprizoritev muzikala Lolita, ki je bila predvidena 24. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 30. 11. ob 19.30 v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.
Imetnike vstopnic za uprizoritev, ki je bila predvidena 25. 8., pa obveščamo, da je nov termin uprizoritve 1. 12. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.

V kolikor vam nova termina ne ustrezata se prav tako obrnite na Blagajno Križank.

V zaprtih javnih prostorih sta obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

Informacije in vračilo kupnine vstopnic

07. 09. 2020

Ljubljana Festival vsako leto v prestolnici gosti imenitne ustvarjalce s celega sveta in veseli smo, da je bilo temu tako tudi v letošnjem letu. Ob najavljenem zaključku epidemije je bil 68. Ljubljana Festival največji kulturni dogodek v Sloveniji v letošnjem letu.

Vse obiskovalce obveščamo, da bodo prireditve Festivala Ljubljana izvedene kot je objavljeno na naši spletni strani. 

Na prireditvah je po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje poskrbljeno za zdravje tako obiskovalcev kot tudi nastopajočih.

(1) Zaradi koronavirusa je začasno omejeno zbiranje na javnih površinah. Vse kupce vstopnic obveščamo, da je skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: odlok) število obiskovalcev na organiziranih prireditvah omejeno na 500 obiskovalcev. 

(2) Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo v skladu z veljavnim odlokom vstop na vse prireditve do nadaljnjega omejili na 500 obiskovalcev. V primeru udeležbe večjega števila ljudi, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne boste mogli dostopati.

(3) Zaradi nenehnega spreminjanja okoliščin in različnih informacij je bilo v zvezi s posamičnimi dogodki izjemoma prodanih več kot 500 vstopnic.

(4) Vsi obiskovalci, ki se izbrane prireditve zaradi omejitev števila obiskovalcev v odloku ne boste mogli udeležiti, boste upravičeni do povračila celotne kupnine v skladu s postopkom, kot je naveden na spletni strani. Izrecno vas opozarjamo, da vam preostalih stroškov (npr., vendar ne izključno, prihoda v Ljubljano) ne bomo povrnili.

(5) Ker se epidemiološka slika nenehno spreminja, vse obiskovalce naprošamo, da za aktualne informacije v zvezi z izvedbo prireditev spremljajo objave na spletni strani.

(6) Zaradi menjave ponudnika prodaje vstopnic lahko prihaja do neskladja med lokacijo in datumom posamezne prireditve.

(7) Za vse neprijetnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Obvestilo vsem obiskovalcem prireditev v zaprtih javnih prostorih:

Obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.

Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.

Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.

Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Navodila za povračilo kupnine zaradi omejitve števila obiskovalcev, skladno z odlokom, za vstopnice kupljene pri ponudniku Mojekarte.si:

PRODAJNA MESTA
Vljudno prosimo, da se kupci vstopnic oglasite na prodajnem mestu, kjer ste vstopnice kupili. S seboj prinesite originalne vstopnice in dobili boste povrnjeno kupnino.

KUPCI, ki ste nakup opravili preko SPLETA
V kolikor ste vstopnice kupili preko spleta, prejmete kupnino nazaj avtomatsko na plačilno sredstvo s katerim ste opravili nakup.

Vse obiskovalce, ki ste že kupili vstopnice za dogodke 68. Ljubljana Festivala in le-ti niso odpovedani, vljudno prosimo, da se zglasite na Blagajni Križank, kjer bomo za prireditve s spremenjenim prizoriščem in terminom vstopnice zamenjali​. 

Za vse informacije smo na voljo na info@ljubljanafestival.si, o novostih bomo obveščali na naši spletni strani in preko družbenih omrežjih. 

Zaradi izrednih razmer so bila odpovedana nekatera gostovanja 68. Ljubljana Festivala:
· Akademski državni Bolšoj Teater iz Rusije, balet Spartak, 6. in 7. julij 
· Akademski državni Bolšoj Teater iz Rusije, opera Pikova dama, 9. in 10. julij 
· Berlinski simfonični orkester, 17. julij 
· Slovensko narodno gledališče Maribor, balet Tango, 20. julij 
· Komorni orkester Novega sveta, 21. julij 
· Slovensko narodno gledališče Maribor, opereta Netopir, 22. julij 
· Komorni orkester iz Talina, 28. julij 
· Moskovski solisti, 30. julij 
· Festivalski orkester Gstaad, koncertna izvedba opere Fidelio, 18. avgust 
· Festivalski orkester Gstaad in Seong-Jin Cho, 19. avgust 
· Kraljevi simfonični orkester iz Seville in Leonel Morales, 20. avgust 
· Anne-Sophie Mutter & Simfonični orkester RTV Slovenija, 26. avgust
· Orkester filharmonije iz Hangzhoua, 31. avgust
· Violetta Egorova, klavir, 31. avgust
· Grofica Marica, 8. september

Za dogodke, ki smo jih odpovedali, ste upravičeni do vračila kupnine.

VRAČILO KUPNINE VSTOPNIC

Navodila za povračilo kupnine za vse nakupe, ki ste jih opravili do vključno 31. 5. 2020 (Eventim):

KUPCI, ki ste nakup opravili preko SPLETA in KUPCI, ki ste vstopnice kupili na BLAGAJNI KRIŽANKE
Vljudno prosimo, da kupci, ki ste nakup opravili PREKO SPLETA na info@eventim.si posredujete številko naročila ali fotografijo kupljenih vstopnic (vidna naj bo črtna koda).
Kupci, ki ste kupili vstopnice na BLAGAJNI KRIŽANK na naslov: info@eventim.si  pošljite fotografijo kupljenih vstopnic (vidna naj bo črtna koda) ter dodatno sporočite vaše podatke, ime, priimek, naslov ter vaš TRR, da lahko uredimo nakazilo.

OSTALA PRODAJNA MESTA (Eventim)
Vljudno prosimo, da se kupci vstopnic oglasite na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnice. S seboj prinesite originalne vstopnice in dobili boste povrnjeno kupnino-ta je možna samo na prodajnih mestih, kjer ste opravili nakup (z izjemo Petrola, saj lahko obiščete najbližji Petrol).

Navodila za povračilo kupnine za vse nakupe, ki ste jih opravili od 1.6.2020 naprej (Mojekarte.si):

PRODAJNA MESTA (Mojekarte.si)
Vljudno prosimo, da se kupci vstopnic oglasite na prodajnem mestu, kjer ste vstopnice kupili. S seboj prinesite originalne vstopnice in dobili boste povrnjeno kupnino. 

KUPCI, ki ste nakup opravili preko SPLETA
V kolikor ste vstopnice kupili preko spleta, prejmete kupnino nazaj avtomatsko na plačilno sredstvo s katerim ste opravili nakup.

Za nevšečnosti se opravičujemo in vljudno prosimo za razumevanje.