VOJIN KOCIĆ, kitara; DAVID HORVAT, violina

1. koncert mednarodnega glasbenega cikla

28. oktober 2015
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

VOJIN KOCIĆ, kitara

DAVID HORVAT, violina
UKI OVASKAINEN, klavir

Na sporedu
J. S. Bach: Partita v d-molu, št. 2, BWV 1004
G. Regondi: Introdukcija in kapričo, op. 23
N. Paganini: Kapričo št. 8, kapričo št. 23
C. Franck: Sonata za violino in klavir v A-duru, FWV 8
H. W. Ernst: Introdukcija in variacije v G-duru, na temo Poslednja poletna vrtnica (iz Polifonih etud, št. 6)

V sodelovanju z: ArtLink Beograd

Vojin Kocić je bil rojen v Smederevu 1990. Leta 2013 je diplomiral na Visoki šoli za umetnost v Zürichu, zdaj pa je študent podiplomskega študija na isti šoli v razredu Andersa Miolina.
Do danes je Vojin igral na več kot petdesetih solističnih koncertih, kot solist in z orkestri. Je nosilec prve nagrade društva ArtLink leta 2010, ki mu je med drugim omogočila koncert v Parizu. Je prejemnik prvih nagrad na nekaterih srbskih in mednarodnih tekmovanjih v Weimarju, Velbertu, Splitu, Beogradu, Italiji in Avstriji. Je tudi dobitnik nagrade za najperspektivnejšega mladega glasbenika v Švici.
Vojin se nenehno izobražuje pri mednarodno priznanih kitaristih, kot so Oscar Ghiglia, Hubert Kappell, Pepe Romero, Costas Cotsiolis, Pavel Steidl, Leo Brower, Zora Dukić, Duško Bogdanović in drugi.

David Horvat je bil rojen leta 1997 v družini poklicnih glasbenikov na Nizozemskem. Ko mu še ni bilo sedem let, se je družina preselila v Srbijo, kjer se je začel učiti violino na Šoli za glasbene talente v Ćupriji. Že drugo leto šolanja je zaradi izjemne nadarjenosti začel javno nastopati doma in v tujini kot solist s šolskim orkestrom. Med štiriletnim učenjem je David prejel vrsto domačih in mednarodnih nagrad, med katerimi je najpomembnejša prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Jaroslav Kocijan v Usti na Orlici na Češkem 2007. Jeseni 2008 je po odlično opravljeni avdiciji postal učenec slovite mednarodne Menuhinove šole v Londonu, ki mu je tudi podelila štipendijo za šolanje. V sedmih letih študija je mladi umetnik dosegel ogromen napredek v violinski igri in s svojim delom odlično izpolnjuje visoke zahteve pedagogov, zato kot predstavnik šole veliko nastopa bodisi kot solist bodisi s šolskim orkestrom v Angliji in drugih državah, hkrati pa se izpopolnjuje na seminarjih pri priznanih violinskih pedagogih.
Decembra 2014 je prejel nagrado za najperspektivnejšega mladega umetnika v Srbiji, ki mu jo je podelilo mednarodno društvo ArtLink Srbija.

Davida Horvata bo pri klavirju spremljal Uki Ovaskainen, ki je bil rojen leta 1975 v mestu Espoo na Finskem. Študiral je na sloviti Akademiji Sibelius v Helsinkih in na Danski kraljevi akademiji v Københavnu in tu z odliko diplomiral, podiplomski študij pa je opravil na Visoki šoli za glasbo v Hannovru.
Uki Ovaskainen koncertira kot solist in komorni glasbenik v vsej Skandinaviji, Nemčiji, Avstriji, Izraelu, Španiji, Rusiji, Srbiji in na Hrvaškem. Je tudi dobitnik nekaterih mednarodnih nagrad.
Od leta 2001 je korepetitor na oddelku za godala na beograjski Fakulteti za glasbo.

 

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji