Ne zamudite danes, 6. avgusta,  ob 20.30 na Kongresnem trgu muzikal Nune v akciji, na voljo je le še nekaj vstopnic. Nakup lahko opravite na Blagajni Križank, spletni strani ljubljanafestival.si in vseh prodajnih mestih mojekarte.si.

Vlado Kreslin

Z gosti

28. avgust 2020
20.30
Kongresni trg
29€
Rezervni termin v primeru slabega vremena je 1. september. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Spoštovani obiskovalci, zaradi koronavirusa je začasno omejeno zbiranje na javnih površinah. Vse kupce vstopnic obveščamo, da je skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji število obiskovalcev na organiziranih prireditvah omejeno na 500 obiskovalcev. Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo v skladu z veljavnim odlokom vstop na prireditve do nadaljnjega omejili na 500 obiskovalcev. V primeru udeležbe večjega števila ljudi, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne boste mogli dostopati.
Več: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

  • Vlado Kreslin je reden gost Ljubljana Festivala že skoraj tri desetletja, prisluhnemo mu lahko vsako leto na tradicionalnem avgustovskem koncertu v Križankah
  • Z raznovrstno paleto gostov vsako leto predstavi pesmi iz svoje obsežne glasbene zakladnice
  • V dolgoletni karieri je nastopil s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki
  • Najpogosteje ga slišimo v družbi Malih bogov in Beltinške bande, s katerimi je poskrbel za preboj slovenske etno glasbe in prekmurskega narečja ter združil lokalno z globalnim.

Žameten glas Vlada Kreslina in njegova neizmerna poetičnost ustvarjata že več desetletji posebno slovensko glasbeno zgodbo z razprodanimi koncerti in izjemno množico oboževalcev vseh starosti. Mehkoba, ujeta v melodijo, in brezčasna sporočila o življenjskih modrostih, ki opredeljujejo glasbo Vlada Kreslina, so posneti na zavidljivo diskografijo z dolgim seznamom uspešnic. Čeprav izhaja iz rockerskih voda, iz skupin Horizont in Martin Krpan, s katerimi se je uveljavljal v mladosti, se je njegov talent najizraziteje razkril v osebnoizpovednem žanru; v oživljanju ljudske glasbe na presečišču kantavtorstva in šansona. Tukaj sta mu stala ob strani Beltinška banda in Mali bogovi. Glasba Vlada Kreslina lahko prikliče solzo ganljivosti na obraz, stisne zaljubljene v objem in dvigne poslušalce na plesišče. Vlado Kreslin bo s svojo glasbo tudi letos zapel v Križankah poletju v slovo.

*Popusti Festivala Ljubljana za koncert Vlada Kreslina ne veljajo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji