Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bo posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino. Zaradi menjave ponudnika prodaje vstopnic lahko prihaja do neskladja med lokacijo in datumom posamezne prireditve. Več informacij: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

Vlado Kreslin

Z gosti

28. avgust 2020
20.30
Kongresni trg
29€

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

  • Vlado Kreslin je reden gost Ljubljana Festivala že skoraj tri desetletja, prisluhnemo mu lahko vsako leto na tradicionalnem avgustovskem koncertu v Križankah
  • Z raznovrstno paleto gostov vsako leto predstavi pesmi iz svoje obsežne glasbene zakladnice
  • V dolgoletni karieri je nastopil s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki
  • Najpogosteje ga slišimo v družbi Malih bogov in Beltinške bande, s katerimi je poskrbel za preboj slovenske etno glasbe in prekmurskega narečja ter združil lokalno z globalnim.

Žameten glas Vlada Kreslina in njegova neizmerna poetičnost ustvarjata že več desetletji posebno slovensko glasbeno zgodbo z razprodanimi koncerti in izjemno množico oboževalcev vseh starosti. Mehkoba, ujeta v melodijo, in brezčasna sporočila o življenjskih modrostih, ki opredeljujejo glasbo Vlada Kreslina, so posneti na zavidljivo diskografijo z dolgim seznamom uspešnic. Čeprav izhaja iz rockerskih voda, iz skupin Horizont in Martin Krpan, s katerimi se je uveljavljal v mladosti, se je njegov talent najizraziteje razkril v osebnoizpovednem žanru; v oživljanju ljudske glasbe na presečišču kantavtorstva in šansona. Tukaj sta mu stala ob strani Beltinška banda in Mali bogovi. Glasba Vlada Kreslina lahko prikliče solzo ganljivosti na obraz, stisne zaljubljene v objem in dvigne poslušalce na plesišče. Vlado Kreslin bo s svojo glasbo tudi letos zapel v Križankah poletju v slovo.

Rezervni termin v primeru slabega vremena je 1. 9.. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

*Popusti Festivala Ljubljana za koncert Vlada Kreslina ne veljajo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/