Vlado Kreslin

Z gosti

28. avgust 2020
20.30
Kongresni trg
29€
Rezervni termin v primeru slabega vremena je 1. september. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Spoštovani obiskovalci, zaradi koronavirusa je začasno omejeno zbiranje na javnih površinah. Vse kupce vstopnic obveščamo, da je skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji število obiskovalcev na organiziranih prireditvah omejeno na 500 obiskovalcev. Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo v skladu z veljavnim odlokom vstop na prireditve do nadaljnjega omejili na 500 obiskovalcev. V primeru udeležbe večjega števila ljudi, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne boste mogli dostopati.
Več: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

  • Vlado Kreslin je reden gost Ljubljana Festivala že skoraj tri desetletja, prisluhnemo mu lahko vsako leto na tradicionalnem avgustovskem koncertu v Križankah
  • Z raznovrstno paleto gostov vsako leto predstavi pesmi iz svoje obsežne glasbene zakladnice
  • V dolgoletni karieri je nastopil s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki
  • Najpogosteje ga slišimo v družbi Malih bogov in Beltinške bande, s katerimi je poskrbel za preboj slovenske etno glasbe in prekmurskega narečja ter združil lokalno z globalnim.

Žameten glas Vlada Kreslina in njegova neizmerna poetičnost ustvarjata že več desetletji posebno slovensko glasbeno zgodbo z razprodanimi koncerti in izjemno množico oboževalcev vseh starosti. Mehkoba, ujeta v melodijo, in brezčasna sporočila o življenjskih modrostih, ki opredeljujejo glasbo Vlada Kreslina, so posneti na zavidljivo diskografijo z dolgim seznamom uspešnic. Čeprav izhaja iz rockerskih voda, iz skupin Horizont in Martin Krpan, s katerimi se je uveljavljal v mladosti, se je njegov talent najizraziteje razkril v osebnoizpovednem žanru; v oživljanju ljudske glasbe na presečišču kantavtorstva in šansona. Tukaj sta mu stala ob strani Beltinška banda in Mali bogovi. Glasba Vlada Kreslina lahko prikliče solzo ganljivosti na obraz, stisne zaljubljene v objem in dvigne poslušalce na plesišče. Vlado Kreslin bo s svojo glasbo zapel letos na Kongresnem trgu poletju v slovo.

*Popusti Festivala Ljubljana za koncert Vlada Kreslina ne veljajo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji