Vse obiskovalce obveščamo, da so 4., 5. in 6. koncert Godalnega kvarteta Tartini, ki so bili predvideni 21. februarja, 28. marca in 11. aprila, zaradi bolezni prestavljeni na jesen. O točnih terminih vas bomo obvestili naknadno. V kolikor vam ti ne bodo ustrezali, ste upravičeni do vračila kupnine. Več informacij najdete tukaj.

SKRIVNOSTNI ZVOKI BOLGARIJE

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije z gosti

5. avgust 2015
20.00
Križevniška cerkev, Križanke
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije

Solist: Theodosii Spassov, kaval

Program

T. SPASSOV: Ljudske in avtorske skladbe za kaval in godala
Za mano, Janoy; Tamir Agha Bar; Say Bob; Yunus Emre; Iovka Kumanovka; Ognjeni praznik; Čuvaj naše duše; Pusta mladost;  Eleno; Nenavadna prilika; Brazaia; Prijazni angel;  Ciganski ples;  Zmaj …

Teodosi Spasov se je začel šolati na kavalu, pastirski piščali z osmimi luknjami, enem najstarejših glasbil v Evropi, na Glasbeni šoli Kotel in na Glasbeni in plesni akademiji v Plovdivu. Razvil je svojevrsten izvajalski slog z združitvijo tradicionalne ljudske glasbe z jazzom in klasično glasbo. V rodni Bolgariji je osebnost in glasbeni junak, ki so ga pred kratkim počastili z naslovom glasbenika leta.

V sodelovanju s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije bo Spasov poustvaril bogato ljudsko in avtorsko glasbo svoje domovine.

 

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Sorodni dogodki

PLES SENC

Goran Bojčevski kvintet
30. julij 2015 ob 20.00

Križevniška cerkev, Križanke

30

julij

četrtek

PLES SENC

Goran Bojčevski kvintet

20.00

Križevniška cerkev, Križanke