RAZPRODANO

SARA HARTMAN, rog
MANCA FEKONJA, jazz solo

5. koncert 31. Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

 
 
9. november 2023
19.00
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice
RAZPRODANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni Križank.

Sara Hartman, rog
Rebeka Dobravec, klavir

Manca Fekonja, jazz solo
Peter Mandelj Mejač, jazz kitara
Aleksander Črtalič, jazz bobni
Jakob Istenič, kontrabas

Program:
T. Madsen: Sonata za rog in klavir, op. 24
F. Strauss: Občutki ob morju, op. 12
J. Francaix: Divertimento za rog in klavir
***
S. Joy: Sweet Pumpkin
N. Wilson: Guess Who I Saw Today
V. Swift: A Little Taste
C. Amiee: Well You Needn’t
S. Vaughan: Poor Butterfly
V. Swift: I Want To Get Happy

Sara Hartman, rojena leta 2001 v glasbeno družino, je rog začela igrati pri sedmih letih, in sicer pod vodstvom prof. Borisa Dvoršaka na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je tudi nadaljevala srednješolsko glasbeno pot. Leta 2019 je na Mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu prejela 1. nagrado, leto kasneje pa uspešno opravila sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo v Ljubljani, za razred prof. Boštjana Lipovška, kjer je junija 2023 diplomirala z odliko. Glasbeno pot nadaljuje v prvem letniku magistrskega študija. Znanje redno izpopolnjuje pri številnih znanih hornistih, kot so Christian-Friedrich Dallmann, Szabolcs Zempléni, Andrej Žust, Mahir Kalmik, Viktor Kričenkov, Zoltän Szöke, Johannes Hinterholzer in drugi. Kot solistka je nastopila z Mednarodnim rotarijskim orkestrom Leibnitz ter Pihalnim orkestrom KUD Pošta Maribor. Oktobra 2022 je opravila tudi avdicijo za honorarnega sodelavca drugi hornist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Marca letos pa je na TEMSIG-u osvojila prvo nagrado in zlato plaketo.

Rebeka Dobravec, rojena leta 2000, je glasbeno izobraževanje začela pri prof. Evi Kozlevčar in prof. Tadeju Horvatu, leta 2018 pa je z vsemi točkami opravila sprejemne preizkuse na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer od tedaj študira v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Pogosto nastopa kot solistka in članica različnih komornih zasedb. V letih 2016 in 2020 se je predstavila v ciklu Ob klavirju, posnetke njenega igranja na koncertih pa so predvajali tudi v oddajah Radia ARS. Od leta 2019 z Nežo Nahtigal in Taro Korica igra v klavirskem Triu TRN, s katerim so bile izbrane za nastope v sklopu ciklov Solo e da camera, GM oder in GML. Na virtualnem Mednarodnem glasbenem tekmovanju OPUS 2021 so osvojile drugo nagrado, na Tekmovanju komorne glasbe Ilmari Hannikainen 2023 na Finskem pa so se uvrstile v polfinale. Predstavile so se tudi v Bruslju, na Dunaju in v Italiji, kjer so koncertirale v sklopu festivala Med zvoki krajev 2023. Od leta 2021 sodeluje tudi z basbaritonistom Dimitrijem Savićem, s katerim sta junija 2022 osvojila drugo nagrado na Mednarodnem tekmovanju SGSM v kategoriji samospevi, kasneje istega leta pa izvedla več koncertov v sklopu ciklov Glasbene matice Ljubljana, GML in Simfonic Voices. Zaradi dosežkov je od leta 2018 štipendistka Mestne Občine Ljubljana.

Manca Fekonja, rojena leta 2001 v Ljubljani, je po koncu splošne gimnazije izobraževanje nadaljevala kot študentka Fakultete za socialno delo v Ljubljani, kjer trenutno obiskuje tretji letnik. Ob študiju na fakulteti obiskuje tudi Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer se uči jazz petja. Pri šestih letih je postala članica Otroškega pevskega zbora RTV Slovenija, kamor je hodila deset let. Ljubezen do petja je nato nadaljevala v Mladinskem pevskem zboru. Zaradi dedka, ki jo je navdušil nad jazzom, se je v devetem razredu osnovne šole začela učiti petja pri Lei Bartha Pesek. Kot back vokalistka je sodelovala z Galom in Severo Gjurin ter na koncertih prispevala tudi svoj delež avtorske glasbe. Leta 2021 je nastopila na Melodijah morja in sonca s pesmijo Zvezda. S pianistko Manco Udovič in njeno zasedbo Romanca je med drugim nastopila v Klubu Cankarjevega doma, v Kavarni Slamič, letos pa sta skupaj izdali tudi njeno avtorsko pesem z naslovom Včasih. Je članica jazz kvarteta Petnajst čez, s katerim nastopa po jazz klubih v Ljubljani, zasedba pa jo je spremljala tudi na TEMSIG-u v šolskem letu 2022/2023, kjer je dosegla prvo mesto. Kvartet sestavljajo še Peter Mandelj Mejač na jazz kitari, Aleksander Črtalič na jazz bobnih in Jakob Istenič na kontrabasu. Manca nastopa tudi v večji zasedbi, imenovani Soul Exchange, ki se ji je pridružila letos. Skupaj izvajajo jazz funk, R&B jazz, soul in veliko avtorske glasbe.

Pomembne informacije

Splošni pogoji