Spoštovani, obveščamo vas, da lahko zaradi nadgradnje sistema prihaja do motenj pri spletnem nakupu vstopnic. Več informacij na tel. (0)1/241 60 26.
Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

Hkrati vas obveščamo, da  za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi na blagajni.

ROLANDO VILLAZÓN, tenor
ALFONSO SCARANO, dirigent
Simfonični orkester RTV Slovenija

Otvoritev 6. Zimskega festivala
28. februar 2023
19.30
Cankarjev dom
79€, 69 €, 59 €, 39 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
W. A. Mozart: Uvertura k operi Figarova svatba, K. 492
W. A. Mozart: “Per pietà, non ricercate”, arija za tenor in orkester, K. 420
W. A. Mozart: “Voi che fausti ognor donate”, arija Alessandra iz opere iz 2. dejanja opere Kraljev pastir
G. Verdi: Uvertura k operi Nabucco
G. Donizetti: “Tombe degli avi miei… Fra poco a me ricovero”, arija Sira Edgarda Ravenswooda iz 3. dejanja opere Lucija Lammermoorska
C. Saint-Saëns: Mrtvaški ples, simfonična pesnitev v g-molu, op. 40
J. Offenbach: “Va pour Kleinzach!”, arija Hoffmanna iz opere Hoffmannove pripovedke
***
R. Soutullo, J. Vert: “Y mis horas felices”, iz zarzuele La del soto del parral
G. Giménez: Intermezzo iz zarzuele La boda de Luis Alonso
P. Sorozábal: “No puede ser”, iz zarzuele La tabernera del puerto
A. Márquez Navarro: Danzón št. 2
F. P. Tosti: Ideale
F. P. Tosti: L’alba separa dalla luce l’ombra

Slavni tenorist Rolando Villazón se je z edinstvenimi nastopi z vodilnimi mednarodnimi opernimi ansambli in orkestri trdno uveljavil kot eden kritiško najbolj priznanih in priljubljenih glasbenih zvezdnikov na svetu. Sodi med najbolj vsestranske umetnike našega časa, saj ima poleg svoje dejavnosti na odru tudi uspešno kariero kot gledališki režiser, romanopisec in televizijska osebnost. Njegov neponovljivo lepi glas in pozornost vzbujajoča odrska karizma prinašata pohvale kritikov: v časniku The Times je bil opisan kot »najbolj očarljiv divo našega časa«, v Guardianu pa so zapisali, da je njegov umetniški čut »osupljiv kot vedno, ko spaja zvok, smisel in geste v brezkompromisnem stremljenju k iskrenosti«. Tenorista bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom italijanskega dirigenta Alfonsa Scarana, šefa dirigenta Tajskega filharmoničnega orkestra. Njegov repertoar zajema uveljavljena operna in tudi sodobnejša dela, zlasti balete 20. stoletja. Scarano je prav tako gostujoči dirigent orkestrov, kot sta Orkester Praške filharmonije PKF in Jeruzalemski simfonični orkester.

Pomembne informacije

Splošni pogoji