Obveščamo vas, da se koncert Tomaža Domicelja Peta akustika zaradi slabe vremenske napovedi prestavi na nedeljo, 5.7.2020, ob 21. uri v Preddverje Križank. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da velja isti sedežni red, menjava vstopnic ni potrebna. Hvala za razumevanje.

Poletna noč

75 let Big Banda RTV Slovenija

3. september 2020
20.30
Kongresni trg
49€, 39€, 19€, 9€
Rezervni termin v primeru slabega vremena je 4. september. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Big Band RTV Slovenija in Simfonični orkester RTV Slovenija s priznanimi slovenskimi izvajalci

Lojze Krajnčan, Tadej Tomšič, Patrik Greblo, dirigenti

Tradicionalna Poletna noč bo tokrat pospremila poletje v jesen. Posvečena bo osrednjemu nosilcu nastanka in razvoja slovenske zabavne in jazzovske glasbe – nekoč Plesnemu orkestru Radia Ljubljana, danes Big Bandu RTV Slovenija. Trdne umetniške temelje je zasedbi postavil prvi dirigent in skladatelj filmske glasbe Bojan Adamič. Orkester je glasbeno zgodbo o uspehu od šestdesetih let prejšnjega stoletja pisal z izjemnim dirigentom Jožetom Privškom, ki mu je posvetil več kot 4000 priredb in skladb. Po Privškovi upokojitvi leta 1992 je dirigentsko vodstvo orkestra prevzel Lojze Krajnčan, poleg njega pa še Petar Ugrin, Milko Lazar, Emil Spruk, Tadej Tomšič in drugi, umetniško pa ga je od leta 2002 do 2013 vodil dotedanji saksofonist Hugo Šekoranja. V zadnjih dveh desetletjih tako njegove vrste sestavljajo mladi glasbeniki, ki so študij opravljali na znanih jazzovskih akademijah v tujini in so virtuozi na svojih glasbilih. Delo orkestra danes koordinirata Patrik Greblo in Lenart Krečič, pri umetniškem vodstvu pa sodelujejo tudi člani orkestra: Adam Klemm, Tomaž Gajšt, Aleš Avbelj in Blaž Trček. Svojih prvih 75 let bo Big Band RTV Slovenija proslavil v družbi najvidnejših slovenskih pevcev in jazzovskih solistov, ki jih je zaznamoval ta edinstveni profesionalni glasbeni sestav.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/