Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

Poletna noč

75 let Big Banda RTV Slovenija

20. junij 2020
21.00
Kongresni trg
49, 39, 19, 9 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 12. aprila 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Big Band RTV Slovenija in Simfonični orkester RTV Slovenija s priznanimi slovenskimi izvajalci

Tradicionalni koncert ob vstopu v poletje bo tokrat posvečen osrednjemu nosilcu nastanka in razvoja slovenske zabavne in jazzovske glasbe – nekoč Plesnemu orkestru Radia Ljubljana, danes Big Bandu RTV Slovenija. Trdne umetniške temelje je zasedbi postavil prvi dirigent in profilirani skladatelj filmske glasbe, Bojan Adamič. Glasbeno zgodbo o uspehu je od šestdesetih let prejšnjega stoletja orkester pisal z izjemnim dirigentom Jožetom Privškom, ki mu je posvetil več kot 4000 priredb in skladb. Umetniško zorenje orkestra se je nadaljevalo od leta 1992, ko je vodstvo prevzel aktualni dirigent Lojze Kranjčan. V zadnjih dveh desetletjih vrste orkestra sestavljajo mladi profilirani glasbeniki, ki so študij opravljali na znanih jazzovskih akademijah v tujini in so virtuozi na svojih glasbilih. Umetniški svet zasedbe sestavljajo Adam Klemm, Aleš Suša in Blaž Trček, ki so vsi aktivni člani. Drugi stalni dirigent pa je Tadej Tomšič. Z Big Bandom RTV Slovenija se bodo predstavili najvidnejši izvajalci, pevci in dirigenti, ki jih je zaznamoval ta edinstveni profesionalni sestav v Sloveniji.

Rezervni termin v primeru slabega vremena je 21. 6. 2020. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na www.ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/