NOV TERMIN

Tomaž Domicelj: PETA AKUSTIKA

Jure Tori, harmonika

5. julij 2020
21.00
Preddverje Križank
14 €
NOV TERMIN
Rezervni termin v primeru slabega vremena je 5. julij. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na www.ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Tomaž Domicelj– kitara, vokal, orglice
Gost: Jure Tori– harmonika

Preddverje bo letošnje prizorišče že tradicionalnega poletnega akustičnega Domiceljevega koncerta na ljubljanskem festivalu. Peta akustika bo resnično že peta tovrstna predstavitev začetnika slovenskega kantavtorstva, ikone Tomaža Domicelja. Nadaljevanje dosedanjih nastopov, imenovanih Čista akustika, bo tako nov povzetek njegovih najzanimivejših ubesedenih skladb kakor tudi svež pristop do nekaterih njegovih povsem instrumentalnih izvedb. K temu bo s svojo improvizatorsko ustvarjalnostjo zagotovo veliko prispeval tokratni Domiceljev gost, revirski harmonikar Jure Tori.

Tori je najširšemu občinstvu znan predvsem kot član folk rock skupine Orlek in je v svoji pisani karieri nastopal že na petih celinah, v številnih prestolnicah in na zelo pomembnih prizoriščih. Z lastnimi posnetimi projekti pa je harmoniko raztegnil od folklorne glasbe prek klasike in poezije do tanga. »Poleg tradicionalnih valčkov in polk nam pri harmoniki seveda najprej pride na misel tango,« pravi Domicelj. »Zato na koncertu Peta akustika ne bo manjkala ‘tetralogija’, ki sem jo pred leti napisal za primorsko ‘radodajko’ Meri – Marijo. To bo prva celotna izvedba štirih povezanih pesmi, v katerih se poleg rocka in boogieja pojavita še valček in tango.«

Na Peti akustiki ne bo manjkala tudi kakšna izvirna skladba izpod peresa Jureta Torija, ki je sicer lahko znana z njegovih albumov in nastopov, prvič pa bo zazvenela v duetu harmonika-akustična kitara.

Pomembne informacije

Splošni pogoji