Obveščamo vas, da so znani so novi termini in lokacija za predstavo Vsi ptice.
Kupci, ki ste kupili vstopnice za premiero 2. 9., zamenjate vstopnice za nov termin premiere, ki bo 12. 10. 2020 ob 19.00 v Križevniški cerkvi.
Imetniki vstopnic za termine 4. 9., 5. 9., 6. 9., 7. 9. pa lahko zamenjate vstopnico za sledeče termine, ki bodo na novi lokaciji Križevniška cerkev ob 19.00: 13. 10., 14. 10., 31. 10., 14. 11., 22. 11. in 27. 11.
Število vstopnic za posamezen termin je omejeno, za to vam svetujemo čimprejšnjo menjavo vstopnic na Blagajni Križank ali preko e-maila ljubljanafestival@mojekarte.si (potrebno je predložiti vstopnico).

Vse imetnike vstopnic za uprizoritev muzikala Lolita, ki je bila predvidena 24. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 30. 11. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Imetnike vstopnic za uprizoritev, ki je bila predvidena 25. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 1. 12. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.

V kolikor vam nova termina ne ustrezata se prav tako obrnite na Blagajno Križank.

V zaprtih javnih prostorih sta obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

P. I. Čajkovski: PIKOVA DAMA, opera

Akademski državni Bolšoj teater iz Rusije

9. julij 2020
20.00
Gallusova dvorana, Cankarjev dom
99, 69, 59, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

  • Razkriva najtemnejše življenjske plati zasvojenosti, obsedenosti, norosti in samouničenja
  • Velika skrivnost »treh kart«
  • Prefinjeno sopostavljanje razpoloženjskih kontrastov
  • izjemna melodika Čajkovskega
  • Razpetost med človekovim notranjim življenjem in svetom, ki ga obdaja
  • glasbena drama s tradicionalnim ljubezenskim trikotnikom

Tugan Sokijev, glasbeni vodja in dirigent
Rimas Tuminas, režiser
Anželika Cholina, koreografinja
Valerij Borisov, glavni zborovodja

Zasedba:  
Herman: Oleg Dolgov
Grof TomskiGeorg Hakobjan
Knez JeleckiAndrej Potaturin
ČekalinskiMarat Gali
Surin: Aleksander Naumenko
Čaplicki: Bekžod Davronov
Narumov: Vladimir Komovič
CeremoniarKonstantin Artemijev
Stara grofica: Svetlana Šilova
Liza: Asmik Grigorian
PaolinaKsenija Dudnikova
GuvernantaElena Novak
MašaTatjana Vetrova

Zasedba v interludiju:
Prilepa: Albina Latipova
Milovzor (Paulina): Ksenija Dudnikova
Zlatogor (Grof Tomski): Georg Hakobjan

Dogajanje v operi Pikova dama nas bo popeljalo v plemiški svet Sankt Peterburga. Slikovita glasba epskih razsežnosti in zgodba opere se odvijata med dvema zaljubljenima osebama, Hermanom in Lizo, mlado zaročenko kneza Jeleckega. Liza je vnukinja stare grofice, izvrstne kvartopirke, ki zmaguje s posebnim trikom treh zaporednih kart. Po nizu pretresljivih dogodkov, ki jih generira poguben vrtinec igre na srečo in neizpolnjene ljubezni, se opera tragično zaključi. Peter Iljič Čajkovski je Pikovo damo napisal na podlagi libreta, ki ga je njegov brat Modest pripravil po predlogi istoimenske kratke zgodbe Aleksandra Puškina. Če je Evgenij Onjegin najbolj znana opera Čajkovskega, pa je Pikova dama z dramatičnimi zapleti in intenzivno čustveno zvočno ekspresivnostjo njegova druga najpomembnejša opera. Akademski državni Bolšoj teater bo Pikovo damo izvedel pod vodstvom svojega glavnega dirigenta, Tugana Sokijeva, ki je zasedel ta ugledni položaj v letu 2014. Tugan je v svoji 18-letni karieri stal pred najimenitnejšimi orkestri Evrope, ZDA in Japonske, kot so Dunajski in Berlinski filharmoniki, Filadelfijski orkester in drugi.

Pomembne informacije

Splošni pogoji