Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

WE LOVE MOZART

15. julij 2020
20.00
Slovenska filharmonija
35, 29, 25, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 17. aprila 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Orkester Slovenske filharmonije
Irena Grafenauer, flavta
Mate Bekavac, klarinet

Program:
W. A. Mozart:
Uvertura k operi Figarova svatba, K. 492
Koncert za flavto in orkester št. 2 v D-duru, K. 314
Koncertantna simfonija za flavto, klarinet in orkester
Simfonija št. 41 v C-duru, K.551 »Jupiter«

V letu, posvečenem Beethovnu, bo prefinjena in elegantna Mozartova glasba dobrodošla koncertna popestritev. Kaj pa je tisto, kar dela Mozarta tako velikega? »Življenjskost njegove glasbe ga dviga nad vse; njegova široka paleta govorice, univerzalnost, humor, igrivost, včasih otročja naivnost pomešana z globoko in široko duhovnostjo, kot bi bil bradati sivi modrec z mladostnim duhom …« je zapisal Mate Bekavac, ki se izvajanju njegove glasbe posveča od 13. leta. Slovenski klarinetist, dirigent, umetniški vodja in skladatelj, mednarodno priznan koncertant, znan kot Paganini klarineta, je študiral v Gradcu pri Beli Kovacsu in pri rosnih 18. letih magistriral na Mozarteumu v Salzburgu. Pogosto se na koncertnih odrih pojavlja z najznamenitejšo slovensko flavtistko Ireno Grafenauer, prejemnico Prešernove nagrade za življenjsko delo v 2005, ki kot solistka nastopa z najboljšimi orkestri in dirigenti današnjega časa. Njena izjemna diskografija vključuje tudi sodelovanje pri obsežnem glasbeno-založniškem projektu pri izdaji Mozartovih zbranih del na 180 ploščah.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/