ODPOVEDANO

Lana Trotovšek & Ensemble Dissonance

5. Zimski festival

25. januar 2021
19.30
Slovenska filharmonija
29 €, 19 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

LANA TROTOVŠEK, violina
ENSEMBLE DISSONANCE

Program:
H. Wolf: Italijanska serenada 
H. Wolf, prir. K. Hvala: Koncert za violino in godalni ansambel v d-molu, op. 6*
L. van Beethoven: Romanca v F-duru št. 2, op. 50
***
M. Musorgski
, prir. R. G. Patterson: Slike z razstave (za godalni orkester)

*Prva izvedba v Sloveniji

Violinistka in profesorica violine Lana Trotovšek je leta 2012 debitirala z izvedbo violinskega koncerta Prokofjeva z Orkestrom Marijinega gledališča pod vodstvom Valerija Gergijeva. S številnimi nastopi ter sodelovanji po vsem svetu si je izjemno nadarjena umetnica, ki že več let živi v Londonu, ustvarila bogato mednarodno kariero. Na tokratnem koncertu bo nastopila skupaj z ansamblom Dissonance, ki ga sestavljajo uspešni glasbeniki iz slovenskih vodilnih glasbenih ustanov. Ustanovitelj zavoda Dissonance, pod katerim ansambel deluje, je violončelist Klemen Hvala, njegovo poslanstvo pa sta promocija ter razvoj komorne glasbe v domačem glasbenem prostoru. V prihajajoči sezoni bo ansambel sodeloval tudi z nekaterimi najvidnejšimi slovenskimi in svetovno priznanimi umetniki, kot so dirigent Marko Letonja, sopranistka Nika Gorič, pianist Fazil Say, kitarist Mak Grgić, violinista Dimitrij Sitkovecki in Antje Weithaas, akordeonist Richard Galliano in drugi.

Na prireditvah bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ustrezno poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe.

Skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 188/2020) je razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske obvezno pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji