Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Komorni orkester Slovenicum

Dan Zhu, violina
Jasna Nadles, flavta
UROŠ LAJOVIC, dirigent

10. avgust 2022
20.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
G. Tartini: Sinfonija v D-duru
G. Tartini: Koncert za flavto v G-duru
A. Vivaldi: Štirje letni časi

Leta 1988 ustanovljeni Komorni orkester Slovenicum je sprva izvajal dela dunajske klasike in se pri izvedbah skušal približevati stilnim zahtevam časa, v katerem so izvajana dela nastala. Letos so se ponovno zbrali, da bi proslavili 330. obletnico rojstva enega najimenitnejših baročnih virtuoznih violinistov, Pirančana Giuseppeja Tartinija. Uvodni Tartinijevi Sinfoniji v D-duru bo sledil njegov Koncert za flavto v D-duru, pri katerem bo kot solistka nastopila slovenska flavtistka Jasna Nadles, sicer umetniška vodja piranskega Tartini Festivala, ustanoviteljica baročnega ansambla Il terzo suono in solo flavtistka pri No Borders Orchestra, s katerim je leta 2015 posnela zgoščenko za založbo Deutsche Grammophon. Koncert bo zaokrožila znamenita zbirka violinskih koncertov Štirje letni časi Tartinijevega starejšega sodobnika Antonia Vivaldija, v katerih je, sledeč literarni predlogi, zvočno upodobil posamezne letne čase. Pri izvedbi se bo orkestru pod vodstvom dirigenta Uroša Lajovica pridružil kitajski violinist Dan Zhu, ki po besedah kritikov »pritegne z ognjevito bravuroznostjo, dinamično tehniko in neustrašnim odnosom«. Zhu je v vlogi solista nastopil s številnimi zvenečimi imeni, kot sta Zubin Mehta in Krzystof Penderecki, kot komorni glasbenik pa med drugimi z Joshuom Bellom, Lang Langom in Mišo Majskim.

Zagotovite si paket Glasbena Ljubljana

Pomembne informacije

Splošni pogoji