KATJA SINKOVIČ

klavir

14. avgust 2014
20:00
Viteška dvorana, Križanke
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Program:

Janez Matičič: Etuda op. 30, Po belih tipkah
R. Schumann: Fantazija v C-duru, op. 17
F. Liszt: Sonata v h-molu, S 178

Pianistka Katja Sinkovič, rojena leta 1986, je študirala na ljubljanski Akademiji za glasbo pri Tomažu Petraču, Andreju Jarcu in Vladimirju Mlinariču. Leta 2010 je bila sprejeta v razred angleškega pianista Martina Hughesa na Dunaju, leta 2011 pa je študij nadaljevala v razredu Noela Floresa, prav tako na Dunaju, od 2012/13 pa se izpopolnjuje v razredu Michaela Krista.

Na mednarodnem tekmovanju dr. Roman Klasinc v Mariboru je leta 1997 osvojila zlato plaketo in dvakrat drugo nagrado v Italiji. Kot solistka pa je z orkestrom Opera in balet SNG Ljubljana pod taktirko Marka Gašperšiča v Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije na akademijskem abonmaju navdušila z izvedbo klavirskega koncerta v b-molu Petra Iljiča Čajkovskega. Katja nastopa tudi na recitalih, v sklopu cikla EPTA-Pianissimo se je leta 2012 predstavila na treh solističnih nastopih po Sloveniji.

Lani je v okviru Društva slovenskih skladateljev krstno izvedla slovenske novitete skladateljev Janeza Matičiča, Jake Puciharja, Tine Mauko in izvedla dela Igorja Štuheca in Petra Kopača.

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji