Vse imetnike vstopnic za odpovedane septembrske ponovitve predstave Penelopiada  obveščamo, da so znani novi termini v februarju.
Več informacij najdete tukaj.

Jonas Kaufmann, tenor

Simfonični orkester RTV Slovenija
Jochen Rieder, dirigent

VRHUNCI 68. Ljubljana Festivala
26. avgust 2020
20.30
Kongresni trg
149€, 99€, 69€, 49€
  Ogled video posnetka

Rezervni termin v primeru slabega vremena je 27. avgust. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Spoštovani obiskovalci, zaradi koronavirusa je začasno omejeno zbiranje na javnih površinah. Vse kupce vstopnic obveščamo, da je skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji število obiskovalcev na organiziranih prireditvah omejeno na 500 obiskovalcev. Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo v skladu z veljavnim odlokom vstop na prireditve do nadaljnjega omejili na 500 obiskovalcev. V primeru udeležbe večjega števila ljudi, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne boste mogli dostopati.
Več: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

Program:
V. Bellini: Uvertura k operi Norma
G. Puccini: »Recondita armonia«, arija Cavaradossija iz opere Tosca
G. Bizet: Danse Bohème iz Suite Carmen št. 2
G. Bizet: »La fleur que tu m’avais jetée«, arija Don Joséja iz opere Carmen
P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana
P. Mascagni: »Mamma, quel vino è generoso«, arija Turidduja iz opere Cavalleria rusticana
G. Verdi: Uvertura k operi Moč usode
J. Massenet: »Ah! tout est bien fini … O souverain!«, arija Rodriga iz opere Le Cid
J. Massenet: Le dernier sommeil de la Vierge iz oratorija Le Vierge
U. Giordano: »Un dì all’azzurro spazio«, aria Andrea Chénierja iz opere Andrea Chénier
G. Puccini: Intermezzo iz opere Sestra Angelika
G. Puccini: »Nessun dorma«, arija Calafa iz opere Turandot

Nemški tenorist Jonas Kaufmann je znan kot operni in koncertni pevec z izvrstno tehniko. Z izjemnimi karizmatičnimi uprizoritvami se enako dobro znajde v osrednjih vlogah nemškega, francoskega in italijanskega opernega repertoarja kot tudi v intimnih samospevih nemškega lieda. Že med študijem na Visoki šoli za glasbo v Münchnu je začel nastopati v manjših vlogah v dveh osrednjih opernih hišah v Münchnu, nato se je zaposlil v Državni operi v Saarbrücknu. Leta 1999 je prvič gostoval na Festivalu v Salzburgu, sledili so vrhunski nastopi v najsijajnejših operah in dvoranah po svetu; leta 2001 je debitiral v Čikagu, leta 2004 v londonski Kraljevi operi. Več let je bil angažiran v Operi v Zürichu, medtem je slavil uspeh v Metropolitanski operi. Operno zvezdo bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo vodil Jochen Rieder. Nemškega dirigenta je kariera vodila od Karlsruheja v Bremen in nato v Zürich. Z Jonasom Kaufmannom ju povezuje dolgoletno in intenzivno glasbeno prijateljstvo, ki ju je popeljalo na koncertno potovanje od Barbican Centra v Londonu do sydneyjske opere, Centra umetnosti v Seulu, v dvorano Carnegie v New Yorku in se še kar nadaljuje z bleščečimi mednarodnimi uspehi. 

Pomembne informacije

Splošni pogoji