Jonas Kaufmann, tenor

Simfonični orkester RTV Slovenija
Jochen Rieder, dirigent

VRHUNCI 68. Ljubljana Festivala
26. avgust 2020
20.30
Kongresni trg
149€, 99€, 69€, 49€
  Ogled video posnetka

Rezervni termin v primeru slabega vremena je 27. avgust. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Spoštovani obiskovalci, zaradi koronavirusa je začasno omejeno zbiranje na javnih površinah. Vse kupce vstopnic obveščamo, da je skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji število obiskovalcev na organiziranih prireditvah omejeno na 500 obiskovalcev. Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo v skladu z veljavnim odlokom vstop na prireditve do nadaljnjega omejili na 500 obiskovalcev. V primeru udeležbe večjega števila ljudi, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne boste mogli dostopati.
Več: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

Program:
V. Bellini: Uvertura k operi Norma
G. Puccini: »Recondita armonia«, arija Cavaradossija iz opere Tosca
G. Bizet: Danse Bohème iz Suite Carmen št. 2
G. Bizet: »La fleur que tu m’avais jetée«, arija Don Joséja iz opere Carmen
P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana
P. Mascagni: »Mamma, quel vino è generoso«, arija Turidduja iz opere Cavalleria rusticana
G. Verdi: Uvertura k operi Moč usode
J. Massenet: »Ah! tout est bien fini … O souverain!«, arija Rodriga iz opere Le Cid
J. Massenet: Le dernier sommeil de la Vierge iz oratorija Le Vierge
U. Giordano: »Un dì all’azzurro spazio«, aria Andrea Chénierja iz opere Andrea Chénier
G. Puccini: Intermezzo iz opere Sestra Angelika
G. Puccini: »Nessun dorma«, arija Calafa iz opere Turandot

Nemški tenorist Jonas Kaufmann je znan kot operni in koncertni pevec z izvrstno tehniko. Z izjemnimi karizmatičnimi uprizoritvami se enako dobro znajde v osrednjih vlogah nemškega, francoskega in italijanskega opernega repertoarja kot tudi v intimnih samospevih nemškega lieda. Že med študijem na Visoki šoli za glasbo v Münchnu je začel nastopati v manjših vlogah v dveh osrednjih opernih hišah v Münchnu, nato se je zaposlil v Državni operi v Saarbrücknu. Leta 1999 je prvič gostoval na Festivalu v Salzburgu, sledili so vrhunski nastopi v najsijajnejših operah in dvoranah po svetu; leta 2001 je debitiral v Čikagu, leta 2004 v londonski Kraljevi operi. Več let je bil angažiran v Operi v Zürichu, medtem je slavil uspeh v Metropolitanski operi. Operno zvezdo bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo vodil Jochen Rieder. Nemškega dirigenta je kariera vodila od Karlsruheja v Bremen in nato v Zürich. Z Jonasom Kaufmannom ju povezuje dolgoletno in intenzivno glasbeno prijateljstvo, ki ju je popeljalo na koncertno potovanje od Barbican Centra v Londonu do sydneyjske opere, Centra umetnosti v Seulu, v dvorano Carnegie v New Yorku in se še kar nadaljuje z bleščečimi mednarodnimi uspehi. 

Pomembne informacije

Splošni pogoji