Obveščamo vas, da je koncert komornega orkestra Anima Musicae nocoj, 5. avgusta, ob 20.30 zaradi napovedi slabega vremena prestavljen v Slovensko filharmonijo. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da je zaradi spremembe lokacije potrebna menjava vstopnic. Hvala za razumevanje.
V zaprtih javnih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ter razkuževanje rok. Več informacij najdete tukaj.

Jonas Kaufmann, tenor

Simfonični orkester RTV Slovenija
Jochen Rieder, dirigent

VRHUNCI 68. Ljubljana Festivala
26. avgust 2020
20.30
Kongresni trg
149€, 99€, 69€, 49€
Rezervni termin v primeru slabega vremena je 27. avgust. Končni termin bo določen na dan dogodka in objavljen na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Spoštovani obiskovalci, zaradi koronavirusa je začasno omejeno zbiranje na javnih površinah. Vse kupce vstopnic obveščamo, da je skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji število obiskovalcev na organiziranih prireditvah omejeno na 500 obiskovalcev. Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in nastopajočih bomo v skladu z veljavnim odlokom vstop na prireditve do nadaljnjega omejili na 500 obiskovalcev. V primeru udeležbe večjega števila ljudi, vsi nadaljnji obiskovalci do prizorišča žal ne boste mogli dostopati.
Več: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

 

Nemški tenorist Jonas Kaufmann je znan kot operni in koncertni pevec z izvrstno tehniko. Z izjemnimi karizmatičnimi uprizoritvami se enako dobro znajde v osrednjih vlogah nemškega, francoskega in italijanskega opernega repertoarja kot tudi v intimnih samospevih nemškega lieda. Že med študijem na Visoki šoli za glasbo v Münchnu je začel nastopati v manjših vlogah v dveh osrednjih opernih hišah v Münchnu, nato se je zaposlil v Državni operi v Saarbrücknu. Leta 1999 je prvič gostoval na Festivalu v Salzburgu, sledili so vrhunski nastopi v najsijajnejših operah in dvoranah po svetu; leta 2001 je debitiral v Čikagu, leta 2004 v londonski Kraljevi operi. Več let je bil angažiran v Operi v Zürichu, medtem je slavil uspeh v Metropolitanski operi. Operno zvezdo bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo vodil Jochen Rieder. Nemškega dirigenta je kariera vodila od Karlsruheja v Bremen in nato v Zürich. Z Jonasom Kaufmannom ju povezuje dolgoletno in intenzivno glasbeno prijateljstvo, ki ju je popeljalo na koncertno potovanje od Barbican Centra v Londonu do sydneyjske opere, Centra umetnosti v Seulu, v dvorano Carnegie v New Yorku in se še kar nadaljuje z bleščečimi mednarodnimi uspehi. 

Pomembne informacije

Splošni pogoji