V mesecu decembru vam ob vsakem nakupu ali prevzemu brezplačnih vstopnic za dogodke Ljubljana Festivala na blagajni Križank podarimo majhno presenečenje.

IGOR ŠKERJANEC, violončelo
VLADIMIR MLINARIĆ, klavir

19. julij 2019
20.00
Viteška dvorana, Križanke
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Predprodaja vstopnic se je zaključila 5. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Z deli Vivaldija, Beethovna, Škerjanca in Brahmsa bosta v Viteški dvorani v duetu nastopila violončelist Igor Škerjanec in pianist Vladimir Mlinarić. Škerjanec kot solist deluje v Orkestru Slovenske filharmonije, poleg tega pa kot komorni glasbenik in solist različnih drugih orkestrov nastopa doma in v tujini. Še posebno vidno je njegovo delo v triu Luwigana, s katerim je prepotoval že skoraj vso Evropo in Severno Ameriko. V triu Luwigana igra tudi drugi glasbenik tega koncertnega večera, Vladimir Mlinarić. Kot solist in član različnih komornih zasedb nastopa v večjih evropskih središčih, v Združenih državah, Kanadi, Rusiji, Čilu in na Kitajskem. Tako Mlinarić kot Škerjanec sta prejemnika Betettove nagrade Društva slovenskih glasbenih umetnikov in Župančičeve nagrade mesta Ljubljana.


Program:

A. Vivaldi: Sonata za violončelo in klavir v e-molu, RV 40
L. van Beethoven: Sonata za violončelo in klavir št. 2 v g-molu, op. 5 št. 2
L. M. Škerjanc: Pet liričnih melodij za violončelo in klavir
J. Brahms: Sonata za violončelo in klavir št. 1 v e-molu, op. 38

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/