Giuseppe Verdi – REKVIEM

7. julij 2014
21:00
Kongresni trg
59, 39, 29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Dirigent: RICCARDO MUTI

Solisti: Tatiana Serjan, sopran; Daniela Barcellona, mezzosopran; Saimir Pirgu, tenor; Riccardo Zanellato, bas

Mladinski orkester Luigi Cherubini; Orkester Slovenske filharmonije; glasbeniki iz: Berlinske filharmonije, Chicaškega simfoničnega orkestra, Orkestra Fundacije Opere Giuseppe Verdi iz Trsta, Orkestra Filharmonije iz Sankt Peterburga, Francoskega nacionalnega orkestra, Simfoničnega orkestra Gledališča Théâtre Royal de la Monnaie, Filharmonični orkester iz Londona, Dunajske filharmonije.

Slovenski komorni zbor; Zbor Akademije za glasbo, Ljubljana; Zbor Furlanije Julijske krajine; Zbor Fundacije Opere Giuseppe Verdi iz Trsta.

Dirigent zbora: Cristiano Dell’Oste

Na Kongresnem trgu bo eden najpomembnejših svetovnih dirigentov, Riccardo Muti, z glasbeniki izvedel eno najlepših del svetovne glasbene literature, Verdijev Rekviem.

Muti je bil velik osebni prijatelj genialnega dirigenta Kleiberja, ki je bil s Slovenijo še posebno tesno povezan. Pred desetimi leti je v spomin na preminulega maestra prvič dirigiral Slovenski filharmoniji, takrat se mu je pridružila mezzosopranistka Bernarda Fink. Tokrat pa bo še zlasti slovesno in veličastno, saj bo koncert na enem najlepših trgov v naši domovini.

Nastanek Verdijevega dela je zelo nenavaden. Po Rossinijevi smrti so se na pobudo Verdija nekateri skladatelji odločili, da vsak od njih napiše en stavek Rekviema, Verdi je napisal Libera me. Celotno delo ni bilo v tej obliki nikoli izvedeno, zato se je skladatelj nekaj let pozneje odločil, da napiše tudi preostale stavke. Tako je glasbeni svet dobil eno največjih umetnin in eno najbolj prepričljivih, globoko religioznih del.

Koncert je posvečen spominu na 10. obletnico smrti Carlosa Kleiberja.
V počastitev predsedovanja Republike Italije Svetu Evropske unije.

Na dan dogodka možnost nakupa vstopnic za stojišča po 9 €, otroci do 14. leta brezplačno na stojiščih.

Več informacij: www.riccardomutimusic.com

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji