Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

DRŽAVNI SIMFONIČNI ORKESTER IZ KAZAHSTANA »AKADEMIJA SOLISTOV«

GORDANA JOSIFOVA-NEDELKOVSKA, oboa
AJMAN MUSAKAJAJEVA, violina
GUDNI EMILSSON, dirigent

26. julij 2022
20.30
Slovenska filharmonija
24 €, 19 €
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
W. A. Mozart: Uvertura iz opere Figarova svatba
J. Haydn: Koncert za oboo v C-duru, Hob. VIIg:C1
J. Haydn: Simfonija št. 88 v G-duru
F. Mendelssohn-Bartholdy: Koncert za violino v e-molu, op. 64

Državni simfonični orkester iz Kazahstana »Akademija solistov« združuje muzikalno in tehnično spretne kazahstanske glasbenike s priznanji mednarodnih tekmovanj. Orkester je na številnih turnejah po evropskih glavnih mestih nastopil z zavidljivim uspehom, igral je na najprestižnejših evropskih odrih, kot so pariška dvorana Gaveau, dunajski Musikverein in praška Dvořakova dvorana. V Koncertu za oboo v C-duru, katerega dvomljivo avtorstvo pripisujejo Josephu Haydnu, bo nastopila oboistka in glasbena pedagoginja makedonskih korenin Gordana Josifova-Nedelkovska, katere pozorno in izrazno natančno igranje je, kot je sam dejal, pomirjalo Ennia Morriconeja. V drugem koncertu večera, Koncertu za violino v e-molu Felixa Mendelssohna – Bartholdyja, se bo kot solistka predstavila kazahstanska violinistka Ajman Musakajajeva, ki slovi po mojstrski tehniki (šola Davida Ojstraha) in poglobljenem znanju in je tudi pobudnica ustanovitve orkestra, s katerim bo nastopila. Orkester bo igral pod vodstvom islandskega dirigenta Gudnija Emilssona, ki je vodil številne orkestre na turnejah po skoraj vseh celinah sveta in je bil med drugim pobudnik ustanovitve ter prvi šef dirigent Tajskega filharmoničnega orkestra.

Pomembne informacije

Splošni pogoji