Domen Koren, saksofon
Quarter to Jazz

5. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

7. januar 2021
18.30
Facebook profil Festivala Ljubljana
Brezplačen ogled
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Obveščamo vas, da bo ogled koncerta Domna Korena in zasedbe Quarter to Jazz možen na Facebook profilu Festivala Ljubljana v četrtek, 7. 1. ob 18.30. Ogled koncerta je brezplačen.
Programski list je na voljo tukaj.

Domen Koren, saksofon
Sae Lee, klavir

Quarter to Jazz 
Zala Smolnikar, vokal
Peter Smrdel, bas
Žiga Smrdel, bobni
Anže Vrabec, klavir

Program:
T. Escaich: Lutte
F. Schmitt: Légende, Op.66
L. Firšt: Meditation za altovski saksofon in klavir (krstna izvedba)
C. Debussy, prir. V. DavidRapsodija za saksofon in orkester

B. Golson/ J. Hendricks, prir. Quarter to jazz: Along came Betty
J. Privšek/ E. Budau, prir. Quarter to jazz: Nič se ne zgodi
P. Gojković, prir. Quarter to jazz: Kafu mi, draga, ispeci
Ljudska, prir. Quarter to jazz: Zrejlo je žito
C. C. Greenwood/ E. J. O’Brien/ J. R. Guy Greenwood/ Ph. J. Selway/ T. E. Yorke, prir. Quarter to jazz: Exit music
D. Beganović: Find me at the end

Saksofonist Domen Koren trenutno zaključuje magistrski študij pri red. prof. Matjažu Drevenšku na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V obdobju študija se je izpopolnjeval tudi na Sibelius akademiji v Helsinkih pri prof. Joonatanau Rautioli, na Višjem glasbenem konservatoriju Castilla-La Mancha v Španiji, v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja in v Zaragozi na konservatoriju Superior de Música de Aragón pod mentorstvom prof. Mariana Garcíe. Je večkratni prvonagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, nastopil je tudi kot solist s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Pihalnim orkestrom KGBL, Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo in trikrat z Orkestrom Slovenske filharmonije. Dejaven je kot član več komornih zasedb, s katerimi je nastopal na pomembnih koncertih, recitalih, festivalih, svetovnih kongresih in drugih glasbenih prireditvah po celotni Sloveniji in Evropi. Redno igra v orkestru Slovenske Filharmonije, orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, orkestru Slovenske policije, orkestru Slovenske vojske, in sodeluje s Festivalom Ljubljana, Glasbeno mladino Slovenije ter Glasbeno mladino Ljubljansko. Nastopil je tudi s Simfoničnim orkestrom Sibelius akademije na Finskem in po uspešno opravljenih avdicijah igral v priznanih mladinskih orkestrih kot so Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO), European Union Youth Orchestra (EUYO) in v slovitem Schleswig-Holstein Festival Orchestra (SHFO), kjer je imel čast igrati pod taktirko svetovno znanih dirigentov. Aktivno sodeluje z domačimi in tujimi skladatelji, ki so mu posvetili že več svojih del, ki jih je tudi krstno izvedel. Leta 2018 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Sae Lee je diplomantka tokijske univerze Toho Gakuen, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiku Nakajimu in Ecuku Tazakiju. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Zaposlena je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Quarter to jazz sestavljajo mladi glasbeniki, ki jih združuje ljubezen do jazza. Spoznali so se na študiju glasbe v Celovcu; dva sta ga že končala, dva pa ga še opravljata. Vsak ima na svojem področju že kar nekaj nastopov in studijskih izkušenj, vsi pa se radi podajo tudi v svet kompozicije in se tako izražajo. Lani so na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije Temsig osvojili zlato plaketo. Zasedbo sestavljajo Zala Smolnikar na vokalu, Peter Smrdel na basu, Žiga Smrdel na bobnih ter Anže Vrabec na klavirju.

Pomembne informacije

Splošni pogoji