CVETJE V JESENI

Izvirni slovenski muzikal

17. september - 21. september 2014
20:00
Križanke
29, 25 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Po povesti Ivana Tavčarja.

Režiser: Vojko Anzeljc
Glasba: Matjaž Vlašič
Aranžma: Anže Rozman
Besedilo: Janes Usenik
Dirigent: Simon Dvoršak
Koreografija: Miha Krušič
V naslovnih vlogah: Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Maja Martina Merljak, Alenka Kozolc Gregurić, Ana Grasselli, Domen Križaj

Izvršni producent: Gorazd Slak
Producent: Miša Stanko Lukašev

Cvetje v jeseni je povest Ivana Tavčarja o ljubezni med uspešnim meščanom in mladim kmečkim dekletom. Je zgodba o razpetosti med nemirnim življenjem v mestu in mirom v duši, ki nam ga daje narava. Je zgodba, ki se je rodila leta 1917, a bi jo lahko preslikali tudi v današnji čas. V narodni spomin pa se je res globoko vtisnila tudi zaradi filma režiserja in scenarista Matjaža Klopčiča.

Kot muzikal bo zgodba na odru ljubljanskih Križank uprizorjena prvič. Scenarij zvesto sledi izvirniku, čeprav se v besedila igrivo vtihotapijo tudi odsevi današnjega časa. Avtorska glasba vzbuja nostalgijo in budi romantična čustva. Glasovi znanih slovenskih pevcev in igralcev, ki smo jih sicer vajeni v povsem drugačnih vlogah, nikogar ne bodo pustili ravnodušnega.

»Prišla je pozno, prav tako je prišla, kakor pride časih kako cvetje v pozni jeseni. Sadu ni rodila, kakor ga ne rodi jesenski cvet. Če me hočete poslušati, vam razgrnem vse.«
Ivan Tavčar

Z vstopnico za katero koli prireditev 62. LF 10-odstotni popust pri blagajni Križank. Popusti za 62. LF za muzikal ne veljajo.

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji