Obveščamo vas, da je koncert komornega orkestra Anima Musicae nocoj, 5. avgusta, ob 20.30 zaradi napovedi slabega vremena prestavljen v Slovensko filharmonijo. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da je zaradi spremembe lokacije potrebna menjava vstopnic. Hvala za razumevanje.
V zaprtih javnih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ter razkuževanje rok. Več informacij najdete tukaj.

Črtomir Šiškovič, violina

13. avgust 2020
20.30
Viteška dvorana, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
G. Tartini:
Sonata v d-molu, Br. d3
Sonata VI v e-molu, Br. e1
Sonata XXIV v D-duru, Br. D4
Sonata XVII v D-duru, Br. D2
Sonata VII v a-molu, Br. a1

Tržaški violinist in violist Črtomir Šiškovič se več kot dve desetletji posveča izvajanju baročne glasbe; uporablja violino in lok iz tega obdobja. Središče njegovega repertoarja predstavlja Giuseppe Tartini in njegovi učenci, čigar skladbe skrbno preučuje in snema že vrsto let. Posebno velja omeniti njegov izvrsten posnetek vseh 31 Tartinijevih sonat za violino solo. Študij je opravljal na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu in na Visoki šoli za glasbo v Kölnu ter pri Francu Gulliju na univerzi v Bloomingtonu. Kot solist je nastopal s Simfoniki RTV Slovenija, A. Toscanini iz Parme in San Rema pa tudi s Slovensko, Sanktpeterburško in Rensko filharmonijo, komornimi orkestri iz Budimpešte in Cappelle Istropolitane iz Bratislave. Je profiliran komorni glasbenik, ki snema za domače in italijanske radijske ter televizijske hiše. Koncertiral je po vsej Evropi, v ZDA, na Japonskem, Kitajskem in v Mongoliji. Leta 2001 je kot član Godalnega kvarteta Tartini prejel nagrado Prešernovega sklada. V zadnjih letih se posveča tudi dirigiranju.
Letos obeležujemo 250-letnico smrti slovitega violinista, violinskega pedagoga, skladatelja in glasbenega teoretika Giuseppeja Tartinija, rojenega v Piranu, kjer stoji tudi njegova rojstna hiša. Na spored so umeščena njegove sonate.
Koncert je spremljevalni dogodek 68. Ljubljana Festivala in bo potekal v okviru evropskega čezmejnega projekta tARTini, ki je sofinanciran iz programa čezmejnega delovanja Italija-Slovenija, z namenom spodbujanja kulturnega turizma in promocije kulturne dediščine povezuje institucije od Pirana prek Ljubljane in Trsta do Padove.

Pomembne informacije

Splošni pogoji