Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bo posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino. Zaradi menjave ponudnika prodaje vstopnic lahko prihaja do neskladja med lokacijo in datumom posamezne prireditve. Več informacij: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

Črtomir Šiškovič, violina

13. avgust 2020
20.30
Peklensko dvorišče, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Program:
G. Tartini:
Sonata v d-molu, Br. d3
Sonata VI v e-molu, Br. e1
Sonata XXIV v D-duru, Br. D4
Sonata XVII v D-duru, Br. D2
Sonata VII v a-molu, Br. a1

Tržaški violinist in violist Črtomir Šiškovič se več kot dve desetletji posveča izvajanju baročne glasbe; uporablja violino in lok iz tega obdobja. Središče njegovega repertoarja predstavlja Giuseppe Tartini in njegovi učenci, čigar skladbe skrbno preučuje in snema že vrsto let. Posebno velja omeniti njegov izvrsten posnetek vseh 31 Tartinijevih sonat za violino solo. Študij je opravljal na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu in na Visoki šoli za glasbo v Kölnu ter pri Francu Gulliju na univerzi v Bloomingtonu. Kot solist je nastopal s Simfoniki RTV Slovenija, A. Toscanini iz Parme in San Rema pa tudi s Slovensko, Sanktpeterburško in Rensko filharmonijo, komornimi orkestri iz Budimpešte in Cappelle Istropolitane iz Bratislave. Je profiliran komorni glasbenik, ki snema za domače in italijanske radijske ter televizijske hiše. Koncertiral je po vsej Evropi, v ZDA, na Japonskem, Kitajskem in v Mongoliji. Leta 2001 je kot član Godalnega kvarteta Tartini prejel nagrado Prešernovega sklada. V zadnjih letih se posveča tudi dirigiranju.

Rezervna lokacija v primeru slabega vremena je Viteška dvorana Križank. Končna lokacija bo določena na dan dogodka in objavljena na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/