Alpska saga

Muzikal z glasbo skupine Agropop

1. oktober 2017
19.00
Kulturni dom Mengeš
28, 25€

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Spoštovani,

Obveščamo vas, da je zaradi jutrišnje slabe vremenske napovedi, uprizoritev glasbene komedije – muzikala Alpska saga v petek, 1. septembra v Križankah odpovedana. Zaradi velike količine prodanih vstopnic bomo obiskovalce razporedili med dve predstavi v Kulturni dom Mengeš.

Kljub oglaševanju, ki ga boste zasledili na različnih medijih, ki še vedno oglašujejo prizorišče koncerta v poletnem gledališču Križank, bi vas radi vljudno opozorili, da se je le-to spremenilo.

Na sončni strani Alp, kjer se od nekdaj VELIKO dogaja, se je pred dobrimi 26 leti osamosvojila lepa deželica SLOVEnija. Takrat smo na radiju poleg poročil nonstop poslušali samo še Agropopove uspešnice: Ti si moj sonček, Samo milijon nas še živi, Jasmina, Ljubi me divja zver … Tako pač je! Epskim zgodbam o mladostnih sanjah je usojeno, da ostanejo večno mlade! Zdaj se nas bodo dotaknile v izvirnem slovenskem muzikalu, gledališki komediji, ki prihaja na najimenitnejši oder – v srce Ljubljane, Plečnikove Križanke.

Vsem imetnikom vstopnic za glasbeno komedijo – muzikal Alpska saga (1. 9.) sporočamo, da sta na voljo dva nadomestna termina: 14.9. ob 20.00 in 1.10. ob 19.00 –  obe predstavi bosta uprizorjeni v Kulturnem domu Mengeš. Vstopnice lahko zamenjate na blagajni Križank, blagajni v Hali Tivoli (pri bazenih), na blagajni Kina Šiška in blagajni Špas teatra v KD Mengeš, najkasneje do petka 8.9. 2017 (samo na teh prodajnih mestih je možna zamenjava vstopnic).

OPOZORILO:

– V kolikor v želenem terminu ne bodo več na voljo vstopnice v vašem cenovnem prostoru (28 €), lahko zamenjate vstopnice za drug prostor (25 €), brez vračila razlike v ceni.

– V  kolikor vam ponujeni termini ali pogoji ne ustrezajo, prosimo, da  najkasneje do

8. 9. 2017 vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili in povrnili vam bodo kupnino.

– Za vse informacije smo vam na voljo na tel. 041 33 33 39 (razen sobota in nedelja), od 9.00 do 16.00

 

Program ostaja enak, v obeh ponovitvah bo nastopila posebna gostja Helena Blagne.

 

Hvala za razumevanje Festival Ljubljana in Špas teater!

 

Na sončni strani Alp, kjer se od nekdaj VELIKO dogaja, se je pred dobrimi 26 leti osamosvojila lepa deželica SLOVEnija. Takrat smo na radiju poleg poročil nonstop poslušali samo še Agropopove uspešnice: Ti si moj sonček, Samo milijon nas še živi, Jasmina, Ljubi me divja zver … Tako pač je! Epskim zgodbam o mladostnih sanjah je usojeno, da ostanejo večno mlade! Zdaj se nas bodo dotaknile v izvirnem slovenskem muzikalu, gledališki komediji, ki žari od lucidnosti, sočnosti in izpovednosti junakov tistega časa. Osamosvajanje, pa če gre za mladino ali državo, je vedno drzno! Je razburljivo, strastno, polno življenja in vedno, vsaj za kanček, tudi nepremišljeno.
Zdaj prihaja pripoved o takšnem osamosvajanju na najimenitnejši oder – v srce Ljubljane, Plečnikove Križanke.
Prvi piromanček na vasi, Franček, želi postati prvi tudi v velikem mestu – tak, ki bo imel vse ‘miške iz Šiške’! Izbiral bo med brhko vaško deklino in seksi Jasmino, izbiral med vojsko in dobro žurko, izbiral med kreditno kartico in gotovino… Odraščati pač ni enostavno. Če ‘greš na svoje’ moraš biti pokončen in načelen – »pa če Sava prot’ Gorenjski teče!«
Ko odidemo iz dvorane, čeprav smo se ves čas smejali samim sebi, smo veseli, da smo Slovenci. PONOSNI SLOVENCI!

Zelo aktualen, izviren, sodoben in nadvse zabaven muzikal vam razgrne pogled na bogato slovensko zgodovino in vam podari 2 dobri uri čistega užitka, zabave, smeha in sprostitve. Ustvaril ga je tim vrhunskih in izkušenih ustvarjalcev: Desa Muck, avtorica besedila • Jure Ivanušič, režiser • Aleš Klinar, avtor pesmi • Miha Gorše, glasbeni producent • Gorazd Slak, izvršni producent in Špas teater, koproducent. V glavnih vlogah vas bodo navdušili: TILEN ARTAČ, ANA MARIA MITIĆ, JERNEJ ČAMPELJ in KRISTINA MIŠKOVIĆ.

VSEBINA
Muzikal Alpska saga se začne v osemdesetih, ko je naš Franček, preprost kmečki fant, še otrok. Že takrat preskoči iskrica med njim in malo Lojzko, ki pa včasih zaneti tudi kak senik, ki ga nadobudni pionir in gasilec z veseljem pogasi. Ženske in ogenj pa niso njegova edina strast. Njegova največja ljubezen je glasba. Zato se upre očetu, tršatemu veleposestniku in mesarju, in sledi svoji večni želji, ki ga vodi v mesto, kjer hoče postati slaven pevec. Pri tem mu za očetovim hrbtom izdatno pomaga mama. Ta se, kot se spodobi za pravo slovensko mater, kot deus ex machina, vedno skrbno vmešava v sinovo življenje in ga usmerja. V mestu pa Usoda, predvsem v podobi mafijske druščine pod vodstvom pretkanega Sandokana, naivnega in neizkušenega Frančka potegne v čisto druge vode. Pri tem ima veliko vlogo tudi prelepa in fatalna Jasmina in Franček se nevede vedno bolj oddaljuje od svojega cilja.
Odlična komedija je polna nepričakovanih preobratov, ki pa temeljijo na znanih zgodovinskih dejstvih zadnjih treh desetletij.

Prodaja vstopnic: Blagajna Križank, www.spasteater.com, prodajna mesta Eventim in www.eventim.si
USTVARJALNA EKIPA

Avtorica teksta: Desa Muck
Režiser: Jure Ivanušič
Koreograf: Matevž Česen
Glasba: Agropop, Aleš Klinar
Igrajo
Franček – Tilen Artač
Lojzka – Ana Maria Mitić
Oče / Producent – Jernej Čampelj
Jasmina – Kristina Mišović
Mama – Andreja Sonc, Anja Strajnar
Danaja Koren, Larisa Pukšič, Tanita Rose, Urška Koželj, Darja Drobnič, Klara Koprivec, Žiga Bunič, Klemen Černe, Andrej Orel, Gašper Oblak, Luka Markus Štajer

Saga Bend
Klaviature – Miha Gorše
Kitare – Tadej Košir
Bas – Matej Tekavčič
Bobni – Dorian Granda

Ostali sodelavci
Kostumograf: Vesna Mirtelj
Scenograf: Darjan Mihajlović Cerar
Ilustracije: Peter Gaber
Grafična podoba logotipa: Igor Ribič
Osvetlitev: David Andrej Francky
Tonski mojster: Marko Turel
Vodja predstave: Tina Muc
Maska: Nataša Castaldi
Fotografije: Dejan Nikolič, iz predstave: Saša Despot (Mediaspeed)
Glasbeni producent: Miha Gorše
Producent: Aleš Klinar
Izvršni producent: Gorazd Slak
Koproducent in ekskluzivna prodaja: Špas teater

Pomembne informacije

Splošni pogoji