Akademija Branimirja Slokarja

17. julij - 1. avgust 2017
Grand Hotel Union
vstop prost (komorni koncerti) / 15€ (simfonični koncerti)

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

AKADEMIJA BRANIMIR SLOKAR – KOMORNI KONCERTI

Najboljši udeleženci solističnih mojstrskih tečajev Akademije Branimir Slokar

Na mojstrskih tečajih Akademije Branimir Slokar udeleženci poglabljajo znanje na področju solistične literature. Na programu koncertov bodo ključna dela literature po izboru izoblikovanem med tečaji.

 

17. 7. ob 20.00, Grand Hotel Union

Umetniško vodstvo: François Benda, klarinet

 

22. 7. ob 20.00, Grand Hotel Union

Umetniško vodstvo: Emanuel Abbuehl, oboa

 

1. 8. ob 20.00, Grand Hotel Union

Umetniško vodstvo: Aleksandar Madžar, klavir

 

Vstopnice: Prost vstop

 

SIMFONIČNI KONCERTI 

MEDNARODNI ORKESTER LJUBLJANA

 

23. 7. ob 20.00, Grand Hotel Union

Mednarodni orkester Ljubljana

Živa Ploj Peršuh, dirigentka

Urška Breznik, sopran
Aljaž Farasin, tenor

Program:

J. BRAHMS: Tragična uvertura

L. V. BEETHOVEN: Simfonija št. 4 v b-duru, op. 60

R. WAGNER: Siegfriedova idila

G. PUCCINI: Madama Butterfly, odlomki iz opere

 

30. 7. ob 20.00, Grand Hotel Union

Mednarodni orkester Ljubljana

Carlo Rizzari, dirigent

Program:

G. ROSSINI: Uvertura k operi Semiramide

H. BERLIOZ: Uvertura Rimski karneval, op. 9

G. VERDI: Uvertura k operi Sicilijanske večernice

R. SCHUMANN: Simfonija št. 2 v C-duru, op. 61

 

Vstopnice: 15 €

 

MEDNARODNI ORKESTER LJUBLJANA 

Glasbeniki Mednarodnega orkestra Ljubljana iz približno petintridesetih različnih držav strmijo k najvišjim izvajalskim ciljem. Orkester nadarjenim posameznikom omogoča možnost najbolj primernega glasbenega izobraževanja s ciljem, da bi v glasbi dosegli odličnost. Akademija Branimir Slokar podpira orkestrov dolgoročni razvoj. Hkrati goji mlado generacijo glasbenikov in se osredotoča na spodbujanje in omogočanje mednarodne mobilnosti ter z glasbo utrjuje medkulturni dialog. Mladim glasbenikom omogoča, da si z igranjem v simfoničnem orkestru pridobijo neprecenljive izkušnje in sodelujejo s priznanimi profesorji, dirigenti in solisti. Orkester je nastopil v Sloveniji, Italiji, Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Veliki Britaniji in Španiji. Drugi letošnji program orkestra je izbor treh ključnih del, ki spremljajo in zaznamujejo glasbenike zagotovo skozi vso njihovo pot od začetkov do vrhunca profesionalne poti. Vsebinsko v njih lahko zasledimo vzpone in padce, ljubezen, hrepenenje, kanček magije ter Fatum – usodo, ki bdi nad nami in nam kroji življenje.

ŽIVA PLOJ PERŠUH

»Dirigentka Živa Ploj Peršuh se je s svojim marljivim delom in veliko nadarjenostjo ter znanjem že krepko usidrala v slovenskem glasbenem življenju. Vedno znova nas preseneča s svežino in muzikalno prepričljivostjo.« (Monika Kartin, za Ljubljana Festival)
Na mednarodnih odrih je dirigirala Filharmoniji iz Baden-Badna, Wűrttemberški Filharmoniji Reutlingen, Komornemu orkestru Stuttgart, Filharmoniji iz Plovdiva v Bolgariji in Wroclawski filharmoniji. Redno je sodelovala pri različnih glasbenih projektih v Mannheimu in na mednarodnem glasbenem festivalu v Luzernu (z orkestrom Simón Bolívar iz Venezuele). Dirigirala je Camerati Serbici in Camerati Academici Novi Sad, Orkestru Festine, Ansamblu Festine, Komornemu godalnemu orkestru Akademije za glasbo v Ljubljani in Mednarodnemu orkestru Ljubljana. Z njim je koncertirala v Italiji, Srbiji, Veliki Britaniji in Španiji. Redno dirigira Orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnemu orkestru SNG Maribor in Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija. Živa Ploj Peršuh spodbuja izvajanje različnih programov od baroka do sodobne glasbe in redno sodeluje ter k ustvarjanju spodbuja slovenske skladatelje. Intenzivno se ukvarja z izobraževanjem otrok in mladostnikov. Na področju sodobnega plesa je ustvarjalno vse tesneje povezana s skupino EnKnapGroup in koreografom Iztokom Kovačem. Prav tako je umetniški vodja Akademije Branimir Slokar, v sklopu katere tudi kot dirigentka redno sodeluje s svetovno uveljavljenimi umetniki kot so Branimir Slokar, Wolfram Christ, Gregory Ahss, Konstantin Pfiz, Yuri Kalnits, Gilad Karni in drugi. V zadnjih letih redno sodeluje s Slovenskim narodnim gledališčem Opero in baletom v Ljubljani, kjer je dirigirala Straussovo opero Saloma, balet Labodje jezero, s katerim je gostovala tudi v tržaškem Teatro Verdi, Verdijevo opero Otello ter baleta Meso srca in Kaktusi. V naslednji sezoni bo dirigirala Puccinijevo Madamo Butterfly in baletno predstavo Simfonijo žalostnih pesmi posvečeno Tomažu Pandurju.

CARLO RIZZARI

Carlo Rizzari je dirigiral pomembnim orkestrom kot so Simfonični orkester iz Montreala, Orkestru Romanske Švice, Simfoničnemu orkestru iz Gradca, Orkestru gledališča San Carlo v Neaplju, Orkestru Padova e Veneto, Regionalnemu orkestru Toskane, Orkestru gledališča Bellini in mnogim drugim. Od leta 2006 je glasbeni asistent Antonia Pappana pri Orkestru Državne akademije svete Cecilije v Rimu. Na povabilo Claudia Abbada je dirigiral seriji koncertov Orkestra Mozart v Bologni in Luzernu. Redno dirigira Orkestru Državne akademije svete Cecilije v Rimu na družinskih koncertih in kot dirigent sodeluje s slovitimi solisti med redno koncertno sezono. Kot strokovnjak za belcanto je inavguriral rimski festival belcanta s tenorji Johnom Osbornom, Barryjem Banksom in Celsom Albelo.

 

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji