Sedmi koncert cikla Festival online

13. 05. 2020

Festival Ljubljana predstavlja sedmi koncert cikla Festival online, tokrat se bosta predstavili izjemni ruski glasbenici Elena Denisova in Violetta Egorova. Prisluhnite nežnim tonom violine in klavirja v četrtek, 14. maja, ob 20. uri na facebook profilu Festivala Ljubljana

Elena Denisova je ena izmed mednarodno priznanih violinistk, ki poseže tudi po najzahtevnejših glasbenih delih. Nastopila je s številnimi orkestri, kot so Moskovska filharmonija, Kraljevi filharmonični orkester iz Londona, Münchenski simfoniki, Berlinski radijski simfonični orkester, Kijevska nacionalna filharmonija in tudi Simfonični orkester Slovenske filharmonije. Je ustanoviteljica avstrijskega Združenja Gustava Mahlerja in Ansambla Gustava Mahlerja, Združenja klasične glasbe Etcetera ter umetniška direktorica festivala klasike Wörthersee, aktivna žirantka na mednarodnih tekmovanjih violinistov, prireja pa tudi mojstrske tečaje. 

Pianistka Violetta Egorova je v svoji glasbeni karieri nastopila na številnih mednarodnih odrih, je stalna gostja orkestrov, kot so Državni akademski orkester Rusije, Moskovski državni simfonični orkester, Komorni orkester Kremelj, Orkester mednarodnega festivala Pianistini, Filharmonični orkester Georga Enescuja, nominirana je bila tudi za nagrado ICMA 2015, mednarodno nagrado za klasično glasbo. Je ambasadorka ohranjanja in spoštovanja ruske klasične glasbene tradicije, profesorica Sicilijanske klavirske akademije in Akademije Rahmaninov, ustanoviteljica mednarodne nagrade Sergeja Rahmaninova ter umetniška direktorica moskovskega mednarodnega festivala ConcertFest. 

Violinistki Eleni Denisovi bomo na 68. Ljubljana Festivalu lahko prisluhnili 21. julija, skupaj z Ansamblom Gustava Mahlerja, pianistki Violetti Egorovi pa 24. julija.