Thomas Haberlah

Thomas Haberlah, rojen leta 1962 v Waibstadtu blizu Heidelberga, je študiral klavir pri Hansu Thürwächterju v Mannheimu in pri Davidu Wildu (študentu legendarne Nadie Boulanger) v Hannovru. Glasbeno se je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih Karla-Heinza Kämmerlinga, Leonida Brumberga, Oksane Jablonskaje ter na več mednarodnih klavirskih tekmovanjih. Leta 1992 je prejel nagrado na tretjem mednarodnem klavirskem tekmovanju Franza Liszta v Utrechtu kot edini Nemec v zgodovini tega tekmovanja.
Njegov repertoar vključuje dela za klavir, občasno pa tudi za orgle, čelesto, čembalo in harmonij, ki segajo od zgodnjega baroka do klasičnih modernih del.
Od leta 1993 dela kot asistent za klavir na Visoki glasbeni šoli v Hannovru. Kot gostujoči predavatelj je leta 2009 na Visoki glasbeni šoli v Malmöju predstavil poseben seminar z naslovom Sonate za flavto in klavir nemških skladateljev iz dvajsetih let 20. stoletja.  Pogosto je korepetitor na mednarodnih glasbenih festivalih in mojstrskih tečajih, kot so festival Ticino Musica v Luganu, Mednarodna poletna akademija Praga-Dunaj-Budimpešta, Poletna glasbena akademija v Goslarju, Mendelssohnov festival v Hamburgu; med drugim je igral s Hattom Beyerlejem, Johannesom Peitzom, Karlom Leisterjem, Eberhardom Feltzom, Andreo Lieberknecht, Felixom Rengglijem, Karlom-Heinzom Steffensom in Vicensom Pratsom. Kot solist in komorni glasbenik je gostoval po Evropi ter v Koreji in na Japonskem.