Mojster Plečnik prejel edinstveni znak Slovenia Unique Experiences

07. 10. 2022

Doživetje Mojster Plečnik je posvečeno najpomembnejšemu slovenskemu arhitektu, ki obiskovalce popelje na potovanje vse od bolj znanih arhitekturnih rešitev, kot so Tromostovje, tržnica, Narodna in univerzitetna knjižnica, pa do manj znanih, skritih lokacij, med njimi tudi naše Peklensko dvorišče Križank.

Doživetje Mojster Plečnik je prejelo znak Slovenia Unique Experiences, ki ga Slovenska turistična organizacija podeljuje petzvezdičnim doživetjem. Gre za visoko kakovostna in avtentična doživetja z lokalnim karakterjem, izredno dodelanim pristopom in storitvijo ter z močno izraženo izkustveno in osebno noto. Člani strokovne komisije Slovenske turistične organizacije so doživetje Plečnikove Ljubljane označili za edinstveno. Kot so izpostavili ocenjevalci, »lahko produkt Mojster Plečnik pripomore k večji popularizaciji in bolj poglobljenemu vedenju o največjem slovenskem arhitektu. Doživetje vnaša večje razumevanje o Plečnikovi simbolni brezčasnosti v arhitekturi in tudi o človeški dvojnosti, ki jo še danes vzbuja v ljudeh«.

Doživetja Mojster Plečnik se lahko udeležite vsak četrtek s pričetkom ob 13. uri v Turistično-informacijskem centu (TIC) Ljubljana.