Zgodbe svilne poti, kitajski balet

Dunhuang, moja sanjska dežela
Kitajsko plesno gledališče Lanzhou

11. julij 2018
20.00
Cankarjev dom
49, 39, 29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Dunhuang, moja sanjska dežela

Zgodbe svilne poti, kitajski balet

Kitajsko plesno gledališče Lanzhou

Mladi slikar Mogao se odpravi v Dunhuang v iskanju največjega bogastva plemenite misli v umetnosti. Na poti v puščavo je ranjen in njegovo življenje je v nevarnosti. Reši ga mimoidoča Jueja. Nedolgo zatem se znova srečata v Dunhuangu in se zaljubita. Veliki general, ki je Juejin oče, razmerju nasprotuje in hčerko prisili, da moža išče med bogatimi in slavnimi. Zaljubljenca se dogovorita za srečanje v jami, toda obkoli ju vojska Velikega generala. V krvavem ognju Jueja znova reši življenje Mogau, toda sama premine in se spremeni v izvir. Mogao z veliko žalostjo v izvirsko vodo pomoči pero in napiše pesem o umetniških jamah v Dunhuangu. Jama Mogao in izvir Jueja sta še danes v Dunhuangu, nesmrtna kljub času, ki mineva. Ljubezen in umetnost bosta skupaj za večno.

Dunhuang, moja sanjska dežela, je plesna drama velike produkcije, njeno ustvarjanje in priprava sta trajali dve leti. Ob stoletnici nastanka budističnih besedil v Dunhuangu je bila plesna drama nazadnje uspešno predstavljena v Pekingu. Doslej je predstava Dunhuang, moja sanjska dežela prejela razne državne nagrade na Kitajskem ter bila deležna odličnih ocen doma in v tujini.

Častni pokrovitelj je veleposlanik Ljudske republike Kitajske nj. eksc. gospod YE Hao.

Spoštovani,

Cenjene kupce vstopnic za balet Žrtvovanje Kitajskega nacionalnega opernega in plesnega gledališča obveščamo, da je prišlo do zamenjave zasedbe in programa.

11. julija ob 20. uri bo v Cankarjevem domu na sporedu plesna drama Dunhuang, moja sanjska dežela priznanega Kitajskega plesnega gledališča Lanzhou, ki je v štiridesetih letih od ustanovitve z uspešnimi produkcijami zaslovelo po vsem svetu. Zgodba govori o mladem slikarju Mogau, ki se odpravi v Dunhuang z namenom iskanja največjega bogastva plemenite misli v umetnosti. Ob stoletnici nastanka budističnih besedil v Dunhuangu je bila plesna drama nazadnje uspešno predstavljena v Pekingu ter bila deležna odličnih ocen doma in v tujini.

Obveščamo vas, da vstopnic, ki so bile kupljene za dogodek ni potrebno menjati.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Lep pozdrav,

Festival Ljubljana

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji