Zbor Furlanije – Julijske krajine

Ernest Hoetzl, dirigent
Boris Bizjak, flavta
Cristiano Dell'Oste, orgle

7. september 2021
20.00
Cerkev sv. Jakoba
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
J. S. Bach: Trije moteti za dvojni zbor in continuo
“Singet dem Herrn ein neues Lied”, BWV 225
“Komm, Jesu, komm”, BWV 229
“Der Geist hilft unser Schwachheit auf”, BWV 226
C. Carrara: Uglasbitev besedila iz Dantejevih Nebes za flavto in zbor
F. Mendelssohn-Bartholdy: Trije psalmi za mešani pevski zbor a cappella
Psalm 2 “Warum toben die Heiden”, za soliste in dvojni zbor v g-molu, op. 78/1
Psalm 43 “Richte mich, Gott”, za dvojni zbor v d-molu, op. 78/2
Psalm 22 “Mein Gott, warum hast du mich verlassen?”, za soliste in dvojni zbor v e-molu, op. 78/3

V času predprodaje, ki traja od 25. 5. do 24. 6. so člani Kluba Festivala Ljubljana upravičeni do 20% popusta, v redni prodaji pa do 10% popusta na nakup vstopnic. V klub se lahko včlanite tukaj.

Zbor Furlanije – Julijske krajine se po 20 letih delovanja lahko pohvali z več kot 400 koncerti in na stotine različnimi produkcijami od renesančne do sodobne glasbe pa tudi od jazza do popa. Od ustanovitve ga vodi Cristiano Dell’Oste. Pod njegovo taktirko se predstavlja na najprestižnejših koncertnih prizoriščih in festivalih po Italiji in Evropi. Sodeluje z uveljavljenimi glasbeniki in orkestri, kot je Capella Savaria, pa s simfoničnimi orkestri Slovenske filharmonije, Padove in Veneta, Furlanije – Julijske krajine in La Fenice ter številnimi drugimi. Vodilo ga je več kot 80 dirigentov, med njimi Riccardo Muti, Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Uroš Lajovic. Daljše obdobje je sodeloval s sopranistko Emmo Kirkby, jazz trobentač Kenny Wheeler je zboru posvetil oratorij ter ga izvedel z njim, odmeven je bil koncert s tenoristom Andreom Bocellijem. Od leta 2016 piše uspešno koncertno zgodbo z violončelistom Mariom Brunellom.
Na Festivalu Ljubljana ga bo vodil Ernest Hoetzl, priznani avstrijski dirigent, direktor Glasbene mladine avstrijske Koroške in prejemnik avstrijskega častnega križa ter medalj za zasluge, ki je med drugim dirigiral Berlinskim simfonikom, simfoničnim orkestrom Praškega radia, ajkovskij iz Moskve, Novega mesta Tokia in drugim. Na koncertu, na katerem bo ob Bachovih motetih in Mendelssohnovih psalmih zazvenelo še delo sodobnega italijanskega skladatelja Cristiana Carrare, bosta zaigrala uveljavljeni slovenski flavtist Boris Bizjak in umetniški vodja zbora Cristiano Dell’Oste, ki bo tokrat sedel za orgle.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 73/2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.