ZBOR BAVARSKEGA RADIA in MUSICBANDA FRANUI

VRHUNCI 68. Ljubljana Festivala
13. julij 2020
20.00
Slovenska filharmonija
39, 25 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 10. marca 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

 

Ustanovitev Zbora Bavarskega radia sega v leto 1946. Zasedba uživa mednarodno slavo zaradi izredne slogovne raznovrstnosti, saj pokriva širok spekter zborovskega repertoarja: od srednjeveških motetov do sodobnih del, od oratorijev do oper. Gostovali so v Aziji in na najboljših evropskih festivalih, kot sta salzburški in lucernski. Za svoje zgoščenke so prejeli vrsto nagrad, med drugim ECHO Klassik leta 2014, OPUS 2018, grammyja ipd.

Zbor si bo v letošnjem letu oder delil z avstrijskim ansamblom Franui, katerega ime se navezuje na gorski travnik v majhni vasici Innervillgraten, ki leži na vzhodnem Tirolskem v Avstriji, kjer je večina glasbenikov te zasedbe tudi odraščala. Glasbeni ansambel Musicbanda Franui ustvarja že od leta 1993, priredbe samospevov Schuberta, Schumanna, Brahmsa in Mahlerja pa so jim prinesle uspeh zunaj meja Avstrije. Njihove interpretacije, improvizacije in priredbe obsegajo klasično glasbo, jazz, ljudsko in sodobno komorno glasbo, stile pa med sabo tudi združujejo in povezujejo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/