ŽAN PEČENIK, evfonij
BLAŽ KOZJEK, pozavna

11. koncert 31. Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

 
 
14. marec 2024
19.00
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Brezplačne vstopnice za koncert lahko prevzamete pri blagajni Križank.

Žan Pečenik, evfonij

Blaž Kozjek, pozavna
Mateja Hladnik, klavir

Program:
V. Cosma: Koncert za evfonij
P. Hindemith: Sonata za fagot in klavir
***
E. Reiche: Koncert za pozavno in klavir št. 2 v A-duru
E. Crespo: Improvizacija št. 1 za pozavno solo
L. E. Larsson: Koncertino za pozavno in klavir št. 7, op. 45
E. Bozza: Balada za pozavno in klavir, op. 62

Žan Pečenik je končal Konservatorij za glasbo in balet Maribor, kjer je bil vsa štiri leta dijak pri prof. Nejcu Mercu. V srednji šoli se je udeležil številnih državnih in mednarodnih tekmovanj v solo kategoriji in kategoriji komornih skupin. Njegovi dosežki so izjemni, med drugim je osvojil prvo zlato plaketo na Mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu v solo kategoriji in prvo zlato plaketo s posebno pohvalo za doseženih sto točk s komorno skupino SlideZone Ansamble. Znanje je izpopolnjeval pri svetovno uveljavljenih profesorjih, kot so Roger Bobo, Steven Mead, Thomas Rüedi in James Gourlay. Žan se je v preteklih letih predstavil kot solist z različnimi orkestri, najodmevnejši pa je bil solistični nastop aprila 2019 s Pihalnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor, s skladbo The Green Hill, skladatelja Berta Appermonta. Od 10. leta je redni član Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma in od leta 2017 tudi zasedbe Brass Band Slovenija. Je prejemnik nagrade dr. Romana Klasinca za izjemne dosežke na področju glasbe za 2018/2019. Šolanje nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer obiskuje drugi letnik podiplomskega študija v razredu prof. Nejca Merca.

Blaž Kozjek je dvajsetletni pozavnist iz Domžal. V drugem razredu osnovne šole je začel obiskovati  pouk pozavne v Glasbeni šoli Domžale, kjer je opravil šest let nižje glasbene šole pri prof. Luki Einfaltu in dve leti višje glasbene šole pri prof. Damjanu Tomažinu. Po končani osnovni šoli se  je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer je opravil štiri leta pozavne v razredu prof. Andreja Karbe in tudi maturiral. Med šolanjem na konservatoriju je prejel številne nagrade na različnih tekmovanjih. Leta 2020 je na TEMSIG-u osvojil srebrno plaketo in tretjo nagrado ter leta 2023 zlato plaketo in prvo nagrado, leta 2021 je na Mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu prejel prvo nagrado ter leta 2022 na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Luigi Cerritelli tretjo. Znanje je izpopolnjeval na različnih mojstrskih tečajih pri uglednih pozavnistih, kot so György Gyivicsan, Jesper Busk Sørensen, Fabrice Millischer in Tomer Maschkowski. Sodeloval je tudi na poletnem orkestrskem taboru Musica Creativa, Slovenskem mladinskem orkestru (SMO) in pri Ljubljanskem mednarodnem orkestru (LIO). Prav tako je leta 2023 kot solist nastopil v zasedbi kvarteta pozavn s Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Redno sodeluje tudi pri Godbi Domžale in v Simfoničnem orkestru Domžale – Kamnik. Študij pozavne nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Dušanu Kranjcu.

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. J. Lovšeta. Med študijem je v programu Erasmus en semester študirala na Konservatoriju v Kristiansandu, Norveška. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Zdaj deluje kot višja strokovna sodelavka korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Sorodni dogodki

LUKA OVČJAK, evfonij
MIA KRISTAN, tolkala

10. koncert 31. Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

7. marec 2024 ob 19.00

Viteška dvorana, Križanke

7

marec

četrtek

LUKA OVČJAK, evfonij
MIA KRISTAN, tolkala

10. koncert 31. Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

19.00

Viteška dvorana, Križanke

ANA MIR, rog
GODALNI KVARTET OPIFEX

12. koncert 31. Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

4. april 2024 ob 19.00

Viteška dvorana, Križanke

4

april

četrtek

ANA MIR, rog
GODALNI KVARTET OPIFEX

12. koncert 31. Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

19.00

Viteška dvorana, Križanke

7. Zimski festival