Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Vlado Kreslin in Mali bogovi & Beltinška banda

30 let na Ljubljana Festivalu

Vrhunci 69. Ljubljana Festivala
27. avgust 2021
20.30
Kongresni trg
35 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Zgodba z Vladom Kreslinom in Festivalom Ljubljana se z razprodanimi koncerti in raznovrstno paleto gostov piše že 30 let. Prvič je na letni oder Festivala v Križankah stopil s prekmurskimi muzikanti legendarne godčevske Beltinške bande leta 1991.

Vlado Kreslin je ljubljenec občinstva. Velja za enega najbolj priljubljenih in najbolj plodovitih slovenskih glasbenih ustvarjalcev. S predanostjo glasbi, igrivim prepletanjem zvrsti, verzov, ki se spogledujejo s poezijo, in sodelovanjem z različnimi glasbeniki je pustil viden pečat v zgodovini slovenske glasbe, njegova svojevrstna pojavnost pa je segla tudi onkraj meja. Z izrednim razumevanjem, še posebno ljudske glasbe, je z Beltinško bando in številnimi raznovrstnimi sodelovanji povzročil pravi preporod slovenske etno glasbe, saj jo je z osebno noto približal vsem generacijam. Številne njegove pesmi so ponarodele, mnoge pa navdih drugim ustvarjalcem.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.