ODPOVEDANO

Violetta Egorova, klavir

31. avgust 2020
20.00
Viteška dvorana, Križanke
19 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Program:
L. van Beethoven: Andante za klavir v F-duru, »Andante favori«
L. van Beethoven: Sonata za klavir št. 31 v As-duru, op. 110
S. Rahmaninov: Morceaux de fantaisie, op. 3
S. Rahmaninov: Sonata za klavir št. 2 v b-molu, op. 36

Violetta Egorova, mednarodno uveljavljena koncertantka, je globoko predana ruska glasbenica in znana ambasadorka klasične ruske glasbene tradicije. Klavir je začela igrati kot štiriletni otrok in bila pri šestih letih sprejeta na moskovsko glasbeno šolo nadarjenih. Prvi recital je imela pri dvanajstih letih. Na Konservatoriju za glasbo P. I. Čajkovski si je pri »botru ruske klavirske šole« Levu Naumovu izoblikovala neprekosljivo klavirsko tehniko in poetično ekspresivnost. Že med študijem je snemala za različne diskografske hiše in zmagovala na klavirskih tekmovanjih, kot sta Gina Bachauer (Salt Lake City, ZDA) in Gian Battista Viotti (Vercelli, Italija). Na Ljubljana Festivalu bo zaigrala Beethovnov Andante favori, ki ga je skladatelj sprva napisal kot počasni stavek Waldstein sonate. Sonata op. 110, ena od zadnjih v opusu, je popolna mojstrovina klavirske glasbe, ki s svojo umetelnostjo vzbuja začudenje. Pet stavkov iz Morceaux de fantaisie so samosvoje značajske skladbe, ki jih je Rahmaninov zasnoval na prehodu v zrelo obdobje, Sonato št. 2 pa je večinoma ustvarjal v poletju na dači v Ivanovki v južni Rusiji, ko je dopolnil 40 let.

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.
Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.
Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.
Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.
Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji