Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Violetta Egorova, klavir

25. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

 

 


Program:
F. Schubert: Sonata za klavir št. 19 v c-molu, D. 958
F. Liszt: : Benetke in Neapelj za klavir, Leta romanja II, dodatek, S. 162
F. Liszt: Ljubezenske sanje št. 3 v As-duru, S. 541
F. Liszt: Mefistov valček št. 1 v A-duru, S. 514

Ruska pianistka Violetta Egorova s svojim delom in glasbenim poslanstvom, ki ga širokosrčno opravlja, daleč presega veličino glasbila, na katero igra. Uveljavila se je kot ambasadorka ruske klasične glasbe, ki skrbi, da je slišana, spoštovana in cenjena, kjerkoli nastopa. Na Konservatoriju za glasbo P. I. Čajkovskega je pri “botru ruske klavirske šole” Levu Naumovu izoblikovala neprekosljivo klavirsko tehniko in poetično ekspresivnost. Igra z vsemi izstopajočimi ruskimi simfoničnimi in drugimi mednarodno uveljavljenimi orkestri. Recitale je imela v najpomembnejših dvoranah v Rusiji, Monaku, Švici, Franciji, Italiji, Avstriji, Turčiji, na Kitajskem, Japonskem in v ZDA.
V Ljubljani se bo poklonila skladateljema, ki sta zaznamovala zgodovino klavirske glasbe. Njuna ustvarjalnost je vsaka po svoje bravurozna; Schubertovo mojstrstvo se izraža v izrazito ponotranjeni glasbi, ki se globoko dotakne poslušalčevega notranjega sveta, Lisztovo “klavirsko nastopaštvo” pa očara in osupne z neposredno briljanco in vehementno virtuoznostjo. Schubertova Sonata je delikaten spev, prežet s številnimi inventivnimi kompozicijskimi rešitvami. Lisztove skladbe bodo v dramaturškem loku stopnjevale virtuoznost, ki bo sprva bolj umirjena z italijanskim pridihom, prešla pa bo v sentimentalno strastnost in se sklenila z Mefistovo ognjevitostjo, navdihnjeno pri Paganinijevem mojstrstvu.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.