VIDA VATOVEC, saksofon
ANNEMARIE GLAVIČ, flavta

4. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

Razprodano
28. november 2019
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

VIDA VATOVEC, saksofon
SAE LEE, klavir

ANNEMARIE GLAVIČ, flavta
MATEJA HLADNIK, klavir 

Na sporedu:

N. Šenk: Impetus
R. Schumann: Adagio in Allegro, op. 70
P. Swerts: Klonos
***
F. Schubert: Variacije na temo Suhe rože v e-molu, op. posth. 160, D. 802
R. Dick: Lookout
V. Žuraj: Tango

Vida Vatovec je mlada saksofonistka, ki je svojo glasbeno pot začela pri prof. B. Bizjak Kotnik, pod mentorstvom katere je tudi maturirala, trenutno pa obiskuje tretji letnik Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu M. Drevenška. Med šolanjem je na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih posegala po visokih rezultatih, prav tako je kar nekajkrat sodelovala z različnimi zasedbami – plesnim oddelkom KGBL, komornim pevskim zborom Ave, Pihalnim orkestrom Slovenske vojske ter Simfoničnim orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana. Sodeluje tudi v različnih komornih skupinah, kot so ansambel saksofonov AG, ansambel saksofonov KUG sax Sippia in (nekdanji) kvartet saksofonov Patetiko. Redno se izobražuje pri domačih in tujih uveljavljenih profesorjih in glasbenikih ter sodeluje z mladimi slovenskimi skladatelji, kot sta Tilen Lebar in Gašper Muženič. 

Sae Lee je diplomantka tokijske univerze Toho Gakuen, kjer sta jo učila profesorja Kazuhiko Nakajima in Ecuko Tazaki. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Zaposlena je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. 

Annemarie Glavič trenutno obiskuje tretji letnik dodiplomskega študija prečne flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Začela je na Glasbeni šoli Domžale pri profesorici A. Humar. Pod njenim vodstvom se je udeležila nekaterih tekmovanj, uspeh in želja po znanju pa sta vodila k temu, da se je po končani nižji glasbeni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Sodelovala je v različnih orkestrih, zborih, komornih zasedbah in priložnostnih sestavih. Trenutno študira v razredu profesorice K. Šantl Zupan. Udeležuje se tekmovanj (mednarodno tekmovanje Davorina Jenka 2017 – zlata plaketa, državno tekmovanje Temsig 2019 – prvo mesto in zlata plaketa), sodelovala je z Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana in je aktivna v več komornih zasedbah in orkestrih. Glasbeno znanje še dodatno izpopolnjuje in širi na seminarjih pri profesorjih, kot so J. Beaudiment (FRA), B. Evcil (TUR), E. N. Kozmus (SLO), M. Zupan (SLO), J. Ostry (POL). 

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. J. Lovšeta. Med študijem je v programu Erasmus en semester študirala na Konservatoriju v Kristiansandu, Norveška. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Zdaj deluje kot višja strokovna sodelavka korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. 

Pomembne informacije

Splošni pogoji