VICENTE CAMPOS, RUBEN SIMEO; MARIALUISA VENEZIANO

5. avgust 2014
21:00
Slovenska filharmonija
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

VICENTE CAMPOS, RUBEN SIMEO, trobenta; MARIALUISA VENEZIANO, orgle

Program:

A.  Vivaldi: Koncert v C-duru za dve trobenti in orgle
J. S. Bach: Tokata in fuga v d-molu, BWV 538 (Dorica)
J. Alain: Litanije, JA 119
G. Tartini: Koncert v D-duru za dve trobenti in orgle
A. Guilmant: Prva sonata (Simfonična) v d-molu, op. 42
A. Vivaldi: Koncert v C-duru za trobento in orgle, RV 447
F. Liszt: Preludij in fuga na temo B-A-C-H
G. H. Stölzel: Koncert v F-duru za dve trobenti in orgle

Trije umetniki, španska trobentača Vicente Campos in Rubén Simeó in italijanska organistka Marialuisa Veneziano, nas bodo popeljali v svet čudovite baročne in romantične glasbe in nam predstavili nekatera znana in vselej priljubljena dela Vivaldija, Bacha, Alaina, Tartinija, Liszta in drugih.

Campos je eden vodilnih španskih trobentačev, dobitnik nacionalne nagrade za glasbo leta 2005, solist v Simfoničnem orkestru iz Valencie in član Trobilnega kvinteta. Je profesor za trobento in vodja oddelka na Konservatoriju v mestu Castellón. Mnogo mlajši je Rubén Simeó, ki je že z osmimi leti zmagoval na nekaterih tekmovanjih. Fanta je zaradi izjemne nadarjenosti v svoje roke vzel slavni Maurice André, njegov profesor pa je bil tudi Vicente Campos. Trenutno je Rubén prvi trobentač v Simfoničnem orkestru Hulencourt (Bruselj) in učitelj na Konservatoriju v Madridu.

Marialuisa Veneziano je diplomirala iz klavirja na Konservatoriju za glasbo svete Cecilije v Rimu, pozneje še iz orgel na Inštitutu za cerkveno glasbo. Bila je naslovna organistka v nekaterih rimskih cerkvah. Od leta 2013 je organistka, ki sodeluje z moškim vokalnim ansamblom Sikstinske kapele in ob izvolitvi sedanjega papeža je bila prva organistka, ki je sodelovala na pomembnih liturgičnih dogodkih. Marialuisa Veneziano sodeluje tudi na pomembnejših orgelskih festivalih.

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji