Večer samospevov

15. januar 2014
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Vstop prost

Glavni medijski sponzor:

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

MIRELLA HAGEN, sopran
KERSTIN MÖRK, klavir

Na sporedu

Ko sem zaslišala pesem …

H. Wolf, izbrane pesmi
F. Schubert, izbrane pesmi
R. Strauss, izbrane pesmi
R. Schumann, 6 Gesänge, op. 107

V sezoni 2012/13 je bila nemška sopranistka Mirella Hagen stalna članica operne hiše Vlammse v Belgiji. Tu je nastopala v vlogah Papagene (Mozartova Čarobna piščal), Anne (Verdijev Nabucco), Cvetlične deklice (Wagnerjev Parsifal). V sezoni 2010/11 je sodelovala v opernem studiu v Državni operni hiši v Stuttgartu, kjer se je predstavila v vlogi Anice v Webrovem Čarostrelcu in že omenjeni operi Richarda Wagnerja. Nato so jo angažirali v operni hiši v Regensburgu.
Mirella Hagen je najprej študirala na Visoki šoli za glasbo v nemškem mestu Karlsruhe, potem pa je nadaljevala na Visoki šoli za glasbo v Stuttgartu in študij končala z odliko. Hagnova je zmagovalka tekmovanja visokih šol in tekmovanja Paul-Salomon-Lindberg v Berlinu. Bila je tudi štipendistka Društva Richard Wagner.

Pianistka Kerstin Mörk se je najprej izobraževala pri Renate Werner, nato pri Shoshani Rudiakov, Florianu Wieku in Cornelisu Witthoefftu na Visoki šoli za glasbo v Stuttgartu in na CNSMD v Parizu pri Rogerju Muraru.
Prejela je tri prve zvezne nagrade na tekmovanju Jugend Musiziert, drugo nagrado na tekmovanju za klavir Visoke šole Bechstein in drugo nagrado na klavirskem tekmovanju kluba Lions v Stuttgartu ter je dobitnica štipendije Nemškega glasbenega tekmovanja v duu klavir/viola.
Na mojstrskih tečajih je sodelovala s Klausom Hellwigom in Konradom Elserjem, njeno komorno delovanje pa sta močno zaznamovala kvartet Fauré in ena najboljših violistk na svetu, Tabea Zimmermann.
Trenutno se izpopolnjuje v mojstrskem razredu pri Berndu Glemserju na Visoki šoli za glasbo v Würzburgu.

Foto galerija

Glavni medijski sponzor:

Pomembne informacije

Splošni pogoji