Mahlerjeva 2. simfonija, v Mahlerjevem mestu

VALENTINA FARCAS, sopran
BETTINA RANCH, mezzosopran
Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije in Komorni zbor Megaron

15. julij 2019
20.00
Cankarjev dom
39, 35, 29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Ob sočasnem nakupu vstopnic za koncert Mahlerjeve 2. simfonije (15. julija) in koncerta Münchenskega radijskega orkestra, ki bo nastopil z Zborom Bavarskega radia (17. julija) lahko izkoristite 30-odstotni popust. Vstopnice s popustom so za rezervacijo ali nakup na voljo pri Blagajni Križank.

Predprodaja vstopnic se je zaključila 4. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

VALENTINA FARCAS, sopran

BETTINA RANCH, mezzosopran

 

Orkester Slovenske filharmonije

Zbor Slovenske filharmonije 

Komorni zbor Megaron 

 

Hansjörg Albrecht, dirigent

Mahlerjeva veličastna Simfonija št. 2, imenovana tudi »Vstajenje«, je bila eno najbolj priljubljenih skladateljevih del, poslušalce pa navdušuje še danes. Na julijskem koncertu jo bosta pod dirigentskim vodstvom Hansjörga Albrechta, sicer rednega gosta največjih evropskih glasbenih središč, izvedli Komorni zbor Megaron, Zbor Slovenske filharmonije in Orkester Slovenske filharmonije. V solističnih vlogah bosta nastopili v Bukarešti rojena sopranistka Valentina Farcas, ki svoj talent dokazuje tako v opernih kot koncertnih vlogah, in nemška mezzosopranistka Bettina Ranch, gostja velikih opernih hiš v Berlinu, Hamburgu, Bologni, Amsterdamu in drugje. Komorni zbor Megaron je bil ustanovljen leta 2003 na pobudo profesorja, skladatelja in dirigenta Damijana Močnika, ki je prevzel tudi njegovo vodenje. Megaron se je razvil v odličen zbor, ki svoje odlike ves čas dokazuje tudi z mednarodnimi koncerti in najvišjimi uvrstitvami na najrazličnejših pevskih tekmovanjih.


Program:

G. Mahler: Simfonija št. 2

Pomembne informacije

Splošni pogoji