Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Vadim Kolodenko, klavir

7. avgust 2019
20.00
Viteška dvorana, Križanke
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Predprodaja vstopnic se je zaključila 11. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

Leta 1986 v Kijevu rojeni Vadim Kolodenko je s trinajstimi leti že nastopal na svojih prvih koncertih v Združenih državah, na Kitajskem, Madžarskem in Hrvaškem. Leta 2013 je prestižno mednarodno tekmovanje Van Cliburn končal kot zmagovalec, pri tem pa z navdušujočim nastopom očaral tako žirijo in kritike kot občinstvo ter požel stoječe ovacije. Prvo nagrado si je priigral tudi na veliko drugih tekmovanjih, kar je gotovo pripomoglo k temu, da je kljub mladosti že sodeloval z nekaterimi najvidnejšimi svetovnimi dirigenti, kot so Leonard Slatkin, Vladimir Fedosejev in Jurij Bašmet, Valerij Gergijev pa ga je med njegovim gostovanjem v Sankt Peterburgu celo razglasil za umetnika meseca. Nastopal je že s številnimi ameriškimi in evropskimi orkestri, z odličnimi izvedbami pa si hitro ustvarja ime enega muzikalno in tehnično najbolj nadarjenih mladih pianistov.


Program:

W. A. Mozart: Fantazija v c-molu, K. 475

L. van Beethoven: Bagatele, op. 33

L. van Beethoven: Rondo a capriccio v G-duru, op. 129

L. Godowsky: Študija na Chopinovo etudo

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.