Obveščamo vas, da se opereta Netopir zaradi napovedi slabega vremena prestavi na torek, 7. julija 2020, ob 21. uri na Kongresni trg. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava vstopnic ni potrebna. Če vstopnice še nimate, jih je nekaj še na voljo. Nakup lahko opravite na Blagajni Križanke, na spletni strani ljubljanafestival.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si

Opereta Grofica Marica je prestavljena na torek, 8. septembra 2020, ob 20. 30 uri na Kongresni trg. Glede možnosti menjave vstopnic spremljajte aktualne informacije na ljubljanafestival.si.

Vadim Kolodenko, klavir

7. avgust 2019
20.00
Viteška dvorana, Križanke
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Predprodaja vstopnic se je zaključila 11. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

Leta 1986 v Kijevu rojeni Vadim Kolodenko je s trinajstimi leti že nastopal na svojih prvih koncertih v Združenih državah, na Kitajskem, Madžarskem in Hrvaškem. Leta 2013 je prestižno mednarodno tekmovanje Van Cliburn končal kot zmagovalec, pri tem pa z navdušujočim nastopom očaral tako žirijo in kritike kot občinstvo ter požel stoječe ovacije. Prvo nagrado si je priigral tudi na veliko drugih tekmovanjih, kar je gotovo pripomoglo k temu, da je kljub mladosti že sodeloval z nekaterimi najvidnejšimi svetovnimi dirigenti, kot so Leonard Slatkin, Vladimir Fedosejev in Jurij Bašmet, Valerij Gergijev pa ga je med njegovim gostovanjem v Sankt Peterburgu celo razglasil za umetnika meseca. Nastopal je že s številnimi ameriškimi in evropskimi orkestri, z odličnimi izvedbami pa si hitro ustvarja ime enega muzikalno in tehnično najbolj nadarjenih mladih pianistov.


Program:

W. A. Mozart: Fantazija v c-molu, K. 475

L. van Beethoven: Bagatele, op. 33

L. van Beethoven: Rondo a capriccio v G-duru, op. 129

L. Godowsky: Študija na Chopinovo etudo

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/