VABILO PLESALCEM K SODELOVANJU NA SPEKTAKULARNI OTVORITVI 66. LJUBLJANA FESTIVALA

4. junij - 20. junij 2018
/

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

VABILO PLESALCEM K SODELOVANJU NA SPEKTAKULARNI OTVORITVI 66. LJUBLJANA FESTIVALA

66. Ljubljana Festival se bo začel z velikim spektaklom. Otvoritvena predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta nastaja v koprodukciji med Festivalom Ljubljana in slovitim gledališčem La Fura dels Baus.

V lanskem letu, ko je to edinstveno gledališče s Carmino Burana povsem prevzelo občinstvo na Kongresnem trgu, smo vedeli, kdo bo otvoril naslednji festival. Režiserja Carlusa Padrisse ni  bilo težko prepričati, da se pri nastajanju svojega najdrznejšega projekta poveže  prav z nami, saj je tudi on takoj začutil posebno energijo, ki jo lahko doživiš le pri nas. Na otvoritveni predstavi v lanskem letu je sodelovalo 16 domačih plesalcev, ki so zelo navdušili, zato želimo letos na njegovo pobudo v otvoritveni spektakel vključiti kar 60 domačih polnoletnih plesalcev. Več o ustvarjanju la Fura dels Baus si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=rrtdjX15GXU&has_verified=1

Dovolite nam, da vas povabimo k sodelovanju na predstavi o izjemnem popotovanju okoli sveta, katere svetovna premiera bo izvedena 28.6.2018 na Kongresnem trgu.

Pogoji za sodelovanje:

–          polnoletnost ali dopolnjenih 16 let (z dovoljenjem starša ali skrbnika),

–          sposobnost za gibanje na višini (večji del predstave bodo plesalci varno vpeti v visečo mrežo),

–          razpoložljivost v času od 25.6.2018 do vključno 29.6.2018. Natančen urnik posredujemo naknadno; Predvidene ure vaj:

–          25.6.2018 cca 13h-21h, lokacija: SNG Opera (pomerjanje kostumov);

–          26.6.2018 od 14h dalje, lokacija Kongresni trg – vaja vpenjanje v mrežo;

–          27.6.2018 generalka od 14h dalje, lokacija Kongresni trg;

–          28.6.2018 prihod 16.30, zvečer predstava, Lokacija Kongresni trg; v primeru slabega vremena bo premiera izvedena naslednji dan, 29.6.2018 na isti lokaciji,

–          obvezna oprema: Športni copati (temni).

Prijave bodo potekale od 4.6.2018 do 20.6.2018 oziroma do zapolnitve mest. Prijavite se s  kontaktnimi podatki (Ime, Priimek, višina, teža, št.hlač, št.majice, št.čevljev, mobilna  številka, e-naslov)in jih  posredujte na elektronski naslov: (kontaktna oseba Nina Buh) program@ljubljanafestival.si

Osebni podatki se zbirajo za namen predhodne priprave kostumov.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate na tel.: 01/241 60 10.

Izbrane plesalce bomo obvestili po elektronski pošti. V zahvalo za sodelovanje bo vsak plesalec prejel dve vstopnici za otvoritev 66. Ljubljana Festivala, vabilo na sprejem po otvoritvi, uradno potrdilo o sodelovanju ter programski list v katerem bo navedeno posameznikovo ime.

Za vse mlade nadobudne plesalce je to lahko izjemna izkušnja ter edinstvena priložnost za sodelovanje z največjimi svetovnimi umetniki, zato se že veselimo sodelovanje z vami.

S prijaznimi pozdravi,

Festival Ljubljana

Pomembne informacije

Splošni pogoji