Tine Bizajl, pozavna
Leon Pokeržnik, trobenta

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla

11. januar 2018
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Tine Bizajl, pozavna

Mateja Hladnik, klavir

Program:

S. Šulek: Sonata »Vox Gabrieli«

E. Crespo: Improvizacija št. 1 za solo pozavno

D. Bourgeois: Allegro iz Koncerta za pozavno, op. 114

A. K. Lebedev: Koncert v enem stavku

***

Leon Pokeržnik, trobenta

Nika Tkalec, klavir

Program:

K. Pilss: Sonata za trobento in klavir

J. Françaix: Sonatina za trobento in klavir

 

Tine Bizajl je glasbeno pot začel na Glasbeni šoli v Piranu v razredu Mirka Orlača, nadaljeval na koprski gimnaziji pri Albertu Kolblu in Andražu Cenciču, od leta 2015 študira na Visoki šoli za glasbo, gledališče in medije v Hannovru pri Jonasu Bylundu in Tomerju Maschkowskem. Svoje znanje je poglabljal na mojstrskih tečajih pri priznanih pozavnistih, kot so Lars Karlin, Michael Steinkühler, Jesper Juul, Sven-Erik Eriksson, Antonello Mazzucco, Michaek Massong, Dušan Kranjc. Na državnem tekmovanju TEMSIG je prejel srebrno nagrado (2008) in dvakrat zlato (2011, 2014), leta 2017 je bil prvonagrajenec kategorije III.a. Na mednarodnem tekmovanju Svirel je prejel bronasto priznanje (2010), srebrno (2013) in dvakrat zlato (2009, 2017); na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu je leta 2013 osvojil zlato plaketo in drugo nagrado. V letu 2017 je igral v orkestru Junge Norddeutsche Philharmonie ter v projektnem akademskem orkestru v sodelovanju z Akademijo Sibelius iz Helsinkov.

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Janeza Lovšeta. Med študijem je prek programa Erasmus en semester študirala na Konservatoriju v Kristiansandu na Norveškem. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Zaposlena je kot korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Leon Pokeržnik je svojo glasbeno pot začrtal s pomočjo Dušana Remšaka, pri katerem je opravil nižjo ter srednjo glasbeno šolo v Mariboru. Leta 2015 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Antona Grčarja, leta 2017 pa še na Kraljevi akademiji za glasbo v Aarhusu na Danskem v razredu Kristiana Steenstrupa. Franc Kosem je mentor, ki poglablja Leonovo znanje že vso akademsko pot in v razredu katerega trenutno opravlja drugi magistrski študij na glasbeni akademiji v Ljubljani. Leona je mogoče zaslediti na odrih tekmovanj in na koncertih domačih in tujih orkestrov, s katerimi redno sodeluje.

Pianistka Nika Tkalec se je izobraževala pri Branimirju Bilišku v Krškem, Janezu Lovšetu na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani in leta 2011 diplomirala v razredu Tomaža Petrača na ljubljanski Akademiji za glasbo; dodatno se je izpopolnjevala na Konservatoriju za glasbo v Madridu pri Pilar Bilbao. Je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Kot solistka je igrala s simfoničnimi orkestri Slovenske filharmonije, ljubljanske Opere, Glasbene šole Krško, s Pihalnim orkestrom Krško ter Brass bandom Slovenije. Redno koncertira na slovenskih odrih kot klavirska spremljevalka in komorna glasbenica ter spremlja mlade glasbenike na tekmovanjih, seminarjih in avdicijah. S pozavnistom Žanom Tkalcem je v Berlinu posnela zgoščenko. Trenutno deluje kot profesorica klavirja na Glasbeni šoli Vrhnika ter kot strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji