Teja Udovič Kovačič, harmonika
Matej Kravcar, trobenta

2. koncert mednarodnega glasbenega cikla

15. oktober 2020
18.30
Viteška dvorana, Križanke
5 €
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Teja Udovič Kovačič, harmonika

Matej Kravcar, trobenta
Bojana Karuza, klavir

Program:
D. Buxtehude: Ciacona v e-molu, BuxWV 160
M. Bronner: In my enormous city iz cikla Insomnia
D. Scarlatti: Sonata v F-duru, K. 44
M. Bronner: Here again a window iz cikla Insomnia
S. Mossenmark: Wood spirit
M. Bronner: Dialogue of Hamlet with his consciense iz cikla Insomnia
L. Lebič: Rej
M. Bronner: Thus they listen iz cikla Insomnia

G. Ph. Telemann: Koncert za trobento v D-duru
T. Slakan: Trumpetness
T. Takemitsu: Paths
A. Jolivet: Concertino za trobento in klavir

Teja Udovič Kovačič je začela koncertno harmoniko igrati pri šestih letih v razredu mag. E. Udovič Kovačič na Glasbeni šoli Koper. Na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih je osvojila 13 prvih nagrad, od tega kar 12 prvih mest, ter številne posebne nagrade. Je tudi trikratna zmagovalka državnega tekmovanja Temsig (2011, 2017, 2020), letos ji je strokovna žirija podelila posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Kot solistka je nastopala s Simfoničnim orkestrom Nova filharmonija, Obalnim komornim orkestrom, Godalnim orkestrom Vladimir Lovec, Simfoničnim orkestrom Vladimir Lovec in Harmonikarskim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Leta 2017 je zmagala na Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev v Pulju in aprila 2018 dosegla sto točk na mednarodnem tekmovanju Svirél. Leta 2018 se je Teja že predstavila v ciklu Mladi virtuozi, leta 2019 na Poletnem orgelskem ciklu Franc Goršič, letos pa v ciklu Prisluhnimo v operi Glasbene mladine ljubljanske. S saksofonistom Andrejem Omejcem je poleti nastopila tudi na festivalu Poletje v Celju 2020 in na Festivalu na Ljubljanici. V sklopu cikla koncertov Four notes for Europe leta 2017 je kot solistka s simfoničnim orkestrom Nove Filharmonije krstno izvedla skladbo C. Rojca Polja VI in z njimi posnela zgoščenko. Teja po končanem šolanju na Umetniški gimnaziji v Kopru in Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pod mentorstvom prof. S. Magdića nadaljuje študij harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri red. prof. B. Zagoranskem.

Matej Kravcar se je začel učiti trobente v Glasbeni šoli Trebnje pri Igorju Hribarju, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu Franca Žuglja. Trenutno je študent Akademije za glasbo v Ljubljani pri Juretu Gradišniku. Izpopolnjeval se je na seminarjih pri priznanih glasbenikih, kot so Reinhold Friedrich, Laura Vukobratović, Urban Agnas, Adam Rapa, Andreas Öttl, Nilo Caracristi, Stefan Hofer in Hakan Hardeberger. Udeležil se je tekmovanj Temsig, Davorina Jenka v Beogradu, Svirél, mednarodnega tekmovanja v Varaždinu in prejel več najvišjih priznanj ter nagrad. Za seboj ima veliko solističnih nastopov ob različnih priložnostih in na slovesnih prireditvah. Igral je v različnih zasedbah, kot so trobilni kvintet KGBL, trobilni ansambel TrobiNOVA, Big Band KGBL, Pihalni orkester KGBL, Pihalni orkester AG Ljubljana, Jazz orkester HRT, Euro Symphony SFK, SNG Opera in balet Ljubljana, Orkester Slovenske vojske in Simfonični orkester RTV Slovenija.
Je član trobilnega kvinteta Schaka, s katerim so leta 2019 na tekmovanju Temsig 2019 osvojili zlato plaketo, letos pa je na tekmovanju Temsig 2020 prejel zlato plaketo in osvojil prvo nagrado.

Pianistka Bojana Karuza prihaja iz Splita, kjer je tudi končala srednjo glasbeno šolo. Nadaljevala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Med študijem je osvojila več nagrad in priznanj ter nastopala z orkestrom. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeluje z mlajšimi in uveljavljenimi umetniki, spremlja jih tudi na mojstrskih tečajih in mednarodnih tekmovanjih.

Pomembne informacije

Splošni pogoji