Teja Udovič Kovačič, harmonika
Klavirski trio Rêverie

3. koncert mednarodnega glasbenega cikla

Razprodano
22. november 2018
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice za koncert Mladih virtuozov si zagotovite na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si

3. koncert mednarodnega glasbenega cikla 

TEJA UDOVIČ KOVAČIČ, harmonika

Na sporedu

J. S. Bach: Preludij in fuga v gis-molu, BWV 863
D. Scarlatti: Sonata v h-molu, K. 227
V. Holmboe: Sonata za harmoniko št. 1, op. 143a
A. Kusjakov: Jesenski pejsaži
F. Angelis: Romanca

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE 
Tanja Činč, klavir
Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo

Na sporedu

J. Brahms: Klavirski trio v H-duru, op. 8, št. 1

Teja Udovič Kovačič je začela koncertno harmoniko igrati pri šestih letih v razredu mag. E. Udovič Kovačič na Glasbeni šoli Koper. Na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih je osvojila 12 prvih nagrad, od tega 11 prvih mest ter številne posebne nagrade. Je tudi dvakratna zmagovalka državnega tekmovanja Temsig (2011, 2017), na katerem je leta 2011 prejela sto točk. Kot solistka je nastopala s Simfoničnim orkestrom Nova filharmonija, Obalnim komornim orkestrom, Godalnim orkestrom Vladimir Lovec, Simfoničnim orkestrom Vladimir Lovec in Harmonikarskim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Leta 2017 je zmagala na Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev v Pulju in aprila 2018 dosegla sto točk na mednarodnem tekmovanju Svirél. Prav tako se je letos uvrstila v finale tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki, kjer je nastopila kot solistka s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Teja po končanem šolanju na Umetniški gimnaziji v Kopru in Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pod mentorstvom prof. S. Magdića nadaljuje študij harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri red. prof. B. Zagoranskem.

Klavirski trio Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, dobitnice številnih nagrad domačih in mednarodnih tekmovanj. Po prejetih prvih nagradah na tekmovanjih Primož Ramovš (Ljubljana), Giuseppe Tartini (Piran) ter Grand Prize Virtuoso (Pariz) so koncertirale v številnih mestih doma in po svetu. Premierno so izvedle dve deli slovenskih skladateljev, napisani prav za njih: In Memoriam Tomaž Lorenz skladatelja Uroša Rojka ter delo skladatelja Leona Firšta Koncertni tango za klavirski trio in simfonični orkester.  Slednjega so pod vodstvom dirigenta Mihe Rogine izvedle s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija na odprtju poletnega festivala 2017 Imaga Sloveniae. V juliju 2015 so članice tria v studiu Činč posnele promocijski CD. Skupaj delujejo od jeseni 2012. Prvih nekaj let je bil njihov profesor Tomaž Lorenz, sedaj pa so študentke magistrskega študija  komorne glasbe pod mentorstvom prof. Chie Choua na Univerzi za  glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu. Pianistka Tanja Činč je študentka podiplomskega specialističnega študija na Akademiji za glasbo v Zagrebu v razredu prof. Rubena Dalibaltayana, violinistka Mojca Jerman je študentka magistrskega študija baročne violine na Akademiji za glasbo G. B. Martini v Bologni v razredu prof.  Enrica Gattija, violončelistka Katarina Leskovar pa študentka  magistrskega študija na Visoki šoli za glasbo Basel v razredu prof. Danjula Ishizake.

 

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji